A murit Ana Angheluță, primul director al Liceulul „Emil Racoviță“ Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Angheluță
Ana Angheluță

După o lungă suferință pricinuită de o boală grea, cancerul, profesoara de biologie Ana Angeluță s-a stins din viață la începutul acestei săptămâni.

Născută în urmă cu 79 ani în localitatea vasluiană Şchiopeni (azi Văleni), Ana Angheluță și-a început cariera didactică în 1951, la Şcoala elementară din comuna Boţeşti, pentru ca mai apoi să le predea elevilor din Răducăneni (județul Iași).

Din 1959 s-a întors la Vaslui, unde a predat la Liceul nr. 2 şi la Casa Pionierilor din Vaslui sau la Şcoala nr. 1. Cea mai îndelungată perioadă de activitate didactică a desfăşurat-o la Liceul „Mihail Kogălniceanu" (1961 - 1977), pentru ca ultima perioadă din cariera didactică (1977 - 1988) s-o efectueze la Liceul „Emil Racoviţă", unde a fost primul director al liceului. A rămas în funcție până în anul 1988, când s-a pensionat.

Era pasionată de profesie, conştiincioasă, dinamică, cu un exemplar simţ al datoriei, exigentă cu sine, cu elevii, colegii şi  preocupată constant în a-şi perfecţiona activitatea didactică. Calităţile etice şi profesionale i-au definit personalitatea şi  au impus-o definitiv printre profesorii de biologie prestigioşi în instituţiile de învăţământ unde a lucrat.

„Era o femeie sensibilă, dar puternică în același timp, devotată cu trup și suflet școlii. A fost un coleg adevărat, cu un simț al datoriei dezvoltat, care își iubea la nebunie profesia și elevii. Era pregătită oricând să suțină succesele liceului", ne-a declarat Dumitru Apostolache, profesor al liceului „Emil Racoviță".

„N-am uitat-o niciodată, deși am terminat liceul în urmă cu 25 de ani, pe doamna Angheluță, pentru că ne trata pe noi, elevii, cu multă înțelegere și dragoste", scria în monografia liceului „Emil Racoviță", Doina Mădălina Dorobăț, fostă elevă a acestei unități de învățământ, în prezent chimist principal în Biochimie Medicală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite