Angajatorii danezi caută lucrători români pentru ferme vegetale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii danezi caută lucrători români pentru ferme vegetale
Angajatorii danezi caută lucrători români pentru ferme vegetale

Angajatorii danezi caută 60 de tineri români care să lucreze în ferme de legume și fructe pe salarii cuprinse între 1.380 euro și 1.850 euro brut pe lună, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Angajatorii din Danemarca recrutează 35 de stagiari români în ferme de cultivare a legumelor, fructelor de pădure, în sere de legume şi livezi.

Candidaţii sunt rugaţi să aplice cât se poate de repede, trebuie să aibă între 18-34 ani, pot fi în an terminal de liceu agricol sau facultate de agricultură/horticultură. Dacă au terminat studiile pot aplica numai cei care au absolvit liceul agricol sau facultăţile menţionate în 2011 sau 2012.

Salariul de început valabil va fi de 1.380 euro brut pe lună, iar după 6 luni va creşte la 1.600 euro brut.

Potrivit unui al doilea anunţ de angajare, mai există încă 25 de posturi disponibile pentru asistenţi de grădinari în sere, în regiunea Funen, Jutland.

În acest caz, durata de contract se întinde pe 2 ani, iar angajatul are ocazia de a se perfecţiona prin participarea la cursurile teoretice ale Colegiului din Kold.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18 şi 24 de ani şi trebuie să se stabilească timp de doi ani în Danemarca.

Pentru cei care se pricep la creşterea animalelor, danezii mai oferă 30 de locuri de stagiari în ferme de mari dimensiuni.

Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 30 de ani, să fi absolvit liceul agricol sau facultate cu profil agricol în specializările zootehnie şi medicină veterinară.

Fermierii danezi oferă un salariu brut de 1.260 de euro pe lun, iar unii dintre au posibilitatea de a asigura gratuit cazare.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite