Andreea Răducan a venit acasă pentru a-şi lansa cartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Răducan alături de fostul ei antrenor - Alice Gheorghiu
Andreea Răducan alături de fostul ei antrenor - Alice Gheorghiu

Fosta marea gimnastă româncă, multiplă medaliată mondială şi olimpică, a adunat zeci de suflete la Galeriile de Artă din Bârlad. Bârlădeanca şi-a lansat volumul "Reversul medaliei" în preajma rudelor, a profesorilor care au îndrumat-o spre gimnastică, dar şi a autorităţilor bârlădene

Vestea că Andreea Răducan va lansa primul său volum în oraşul în care s-a născut a captat foarte mult atenţia bârlădenilor. Locurile de la Galeriile de Artă "Nicolae Tonitza" au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care au vrut s-o vadă  în carne şi oase pe fosta mare gimnastă.

La final, nimeni nu a plecat fără a obţine un autograf de la fosta campioană olimpică.

Andreea Răducan a venit acasă pentru a-şi lansa cartea

Episodul de la Sidney, tema pentru "Reversul medaliei"

Andreea a explicat celor prezenţi în sală ce a determinat-o să pună mâna pe condei. Ea a povestit că întâmplarea de la Olimpiada de la Sidney (Australia), atunci când medalia de aur la individual compus i-a fost retrasă din cauza unei pastile de răceală stă la baza volumului "Reversul medaliei".

 "Motivul care m-a determinat să scriu această carte este curiozitatea oamenilor de a afla cum am trecut peste acest episod neplăcut din cariera mea. Consider că am ajuns la vârsta în care pot vorbi despre acest subiect. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, probabil nu aş fi fost astăzi aici şi nu aş fi înţeles o grămadă de lucruri despre viaţă", a spus Andreea.

Andreea Raducan

Ea a mai spus celor prezenţi care sunt sacrificiile necesare pentru a face gimnastică de performanţă. "Am început gimnastica la patru ani şi timp de zece ani am muncit pe brânci. Totul a început ca o joacă, dar am avut foarte multă ambiţie şi am ajuns acolo unde mi-am dorit", a mai spus Andreea.

 Primii profesori au fost lângă ea

Andreea Răducan a învăţat primele mişcări de gimnastică de la antrenorii Clubului Şcolar Sportiv Bârlad (CSS). La lansarea cărţi sale, alături de sportivă a fost şi Alice Gheorghiu, cea care s-a ocupat de pregătirea sa înainte de a pleca la lotul naţional de junioare de la Oneşti (1996) . "Îmi aduc aminte de Andreea ca fiind un copil foarte muncitor. O felicit pentru tot ceea ce a realizat în cariera sa", a spus aceasta.

În această seara Andreea va participa la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din acest an de la CSS Bârlad. Reprezentanţii acestei unităţi au decis să denumească sala de gimnastică a clubului după numele sportivei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite