Anchetă în cazul pruncului mort în pântece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul bebeluşului născut mort la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a ajuns în vizorul Serviciului de Investigaţii Criminale. Poliţiştii vor trebui să decidă cine se face vinovat de moartea fătului: medicii, aşa cum susţine mama acestuia, sau chiar femeia, care a fugit din spital înainte să nască.

Deocamdată, la autopsie  s-a constatat modificări la nivelul creierului şi a glandelor suprarenale. „S-a dispus efectuarea necropsiei, pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului intrucât sunt necesare şi rezultatele analizelor histopatologice de la laboratorul de medicină legală din Iaşi“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Vaslui.

Gabriela Porgras (22 de ani) s-a internat la Spitalul Judeţean pe 7 mai, când ar fi trebuit să nască la termen. Analizele au arătat că pruncul avea 4 kilograme şi jumătate şi era sănătos.

Femeia a stat 5 zile internată, apoi a a părăsit spitalul. „După ce mi-au făcut analizele, medicii mi-au spus că pot pleca acasă şi să revin luni“, a declarat Gabriela Porgras.

Medicii susţin însă că aceasta a plecat fără permisiunea lor. A doua zi după ieşirea din spital, femeia s-a simţit rău şi a revenit, dar medicii au constatat că inima fătului încetase să mai bată. Gabriel Porgras spune că pruncul a murit pentru că medicii nu i-ar fi dat suficientă atenţie şi ar fi refuzat să-i facă cezariană.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite