Anchetă într-un centru de plasament din cauza unui minor care se droga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, ieri, o anechtă la Centrul de Plasament „Elena Farago" din Bârlad după ce un copil de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital din cauza etnobotanicelor.

Potrivit Protecţiei Copilului, copilul intrase în urmă cu câteva zile într-un program special de consiliere şi monitorizare din cauza numărului mare de absenţe înregistrate la şcoală.

Aşa au aflat cei care aveau grijă de el că este dependent de droguri şi că i s-a făcut rău pentru că nu îşi mai luase doza zilnică.

„Mărturisirea făcută de copil a fost motivul pentru care consilierea noastră s-a centrat în special pe această dependenţă faţă de un drog, în scopul de o elimina. Însă, în ziua următoare, minorul a început să prezinte o stare de apatie totală, lipsă de comunicare şi tremur slab, motiv pentru care personalul din centrul de plasament a solicitat servicii medicale de urgenţă. Întreaga situaţie a acestui copil ne-a determinat să demarăm o anchetă internă pentru a vedea cum un beneficiar al centrului de plasament a ajuns să fie dependent de consumul de substanţe etnobotanice", a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Potrivit sursei citate, băiatul în vârstă de 12 ani se afla în centrul de plasament încă de la vârsta de 5 ani. El este internat în continuare la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului de Urgenţă Bârlad şi, în funcţie de recomandările făcute de medicii bârlădeni, copilul va fi ulterior transferat la o unitate sanitară de specialitate din municipiul Iaşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite