Anchetă după ce acoperişul smuls de vânt de pe clădirea Romtelecom din Bârlad a rănit o persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au muncit ore întregi pentru a curăţa şoseaua de lemnele căzute (Sursa: b-o.ro)
Pompierii au muncit ore întregi pentru a curăţa şoseaua de lemnele căzute (Sursa: b-o.ro)

Prefectura Vaslui a declanşat o anchetă după ce acoperişul de pe clădirea Romtelecom din centrul municipiului Bârlad a fost smuls de vânt, joia trecută, rănind o persoană şi distrugând două autoturisme care circulau pe artera principală din oraş.

Din primele verificări s-a stabilit că proprietarul clădirii, respectiv Romtelecom, nu avea autorizaţie de construire de la Primăria Bârlad, acoperişul fiind ridicat în urmă cu mai mulţi ani.

„Proprietarul clădirii nu are niciun fel de autorizaţie pentru acel acoperiş, fiind construit în bătaie de joc. Nu se poate ca o şarpantă atât de mare să nu aibă niciun fel de sistem de prindere de aticul clădirii", a declarat, primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.

La rândul său, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a căror reprezentanţi au mers la Bârlad, unde au declanşat ancheta în acest caz.

„Am fost personal la Bârlad şi m-am urcat pe acea clădire împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu cei ai Inspectoratului în Construcţii şi ai primăriei pentru a vedea la faţa locului ce s-a întâmplat. Se vor verifica documentele ce vor fi puse la dispoziţie de proprietarul clădirii, dacă acestea există, iar dacă se va constata că într-adevăr lipsesc, atunci se vor da amenzi, conform legii", a precizat prefectul Radu Renga.

În urma măsurătorilor făcute de Inspectoratul Judeţean în Construcţii, s-a constatat că bucata de acoperiş smulsă de vânt era construită din scândură şi tablă, având o dimensiune de aproximativ 140 de metri pătraţi.

Vă reamintim că o persoană a fost rănită, iar două autoturisme au fost distruse, joi după-amiază, după ce acoperişul de pe clădirea Romtelecom situată în zona centrală a municipiului Bârlad a fost smuls de vântul puternic.

O furtună a smuls un acoperiș în Bârlad și a distrus mai multe mașini

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite