Anchetă de amploare la Poliţia Locală Vaslui: 30 de angajaţi sunt cercetaţi penal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 30 de poliţişti locali implicaţi în dosarul consumului exorbitant de combustibil, dar şi şeful lor, Laurenţiu Turbatu, au dosar de cercetare penală. Ei sunt puşi sub învinuire de către Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.  

Începută în urmă cu câteva zile, ancheta în cazul celor 30 de poliţiști locali cercetaţi pentru consum excesiv de combustibil a trecut într-o fază avansată. Anchetatorii au decis să deschidă dosar penal pe numele lor, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. „Cei mai mulţi dintre noi nu sunt vinovaţi de nimic. Vina noastră este doar că am condus nişte maşini. Nici nu vreau să mă gândesc la urmări. Trebuie să îmi vând casa ca să plătesc paguba. Eu şi colegii mei suntem disperaţi. Şefii s-au plimbat pe banii instituţiei şi au consumat nejustificat benzina, iar noi acum trage după ei. Nu este corect. Unii dintre noi au fost obligaţi să semneze ordine de deplasare, documente de combustibil. Nu vreau să fie nimeni în pielea noastră Eu mai am încă încredere în justiţie şi cred că până la urmă vor plăti doar cei care sunt cu adevărat vinovaţi. În caz contrar vom asista la o tragedie", a declarat unul dintre poliţiştii vizaţi, care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului.

 Au rămas fără armamentul din dotare

 Până în prezent, singura decizie luată de Primăaria Vaslui, a fost să-i lase fără armamentul din dotare pe cei 30 de poliţişti anchetaţiAncheta SIF vine în continuarea cercetărilor demarate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), care a decis să verifice, în luna mai a acestui an,  modul în care angajații acestei instituții, în frunte cu șeful lor, Laurențiu Turbatu, au consumat într-un singur an peste 50 de tone de combustibil.

Citește și: Falsuri în averea şefului Poliţiei Locale

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite