Anca Boagiu: „În prezent, în România, sunt peste 2.500 de kilometri de drumuri naţionale în reabilitare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mnistrul Anca Boagiu a primit flori de la autorităţile vasluiene
Mnistrul Anca Boagiu a primit flori de la autorităţile vasluiene

Aflată la Vaslui, Anca Boagiu, ministrul transporturilor, a declarat ieri că în prezent România se laudă cu 434 de kilometri de autostradă şi că, începând de luna viitoare, vor fi semnate alte constracte pentru a se deschide alte 4 şantiere. De asemenea, în acest moment în ţara noastră se lucrează intens pentru reabilitarea a peste 2.500 de kilometri de drumuri naţionale.

Ministrul Transporturilor a venit în vizită la Vaslui pentru a inspecta calitatea şi stadiul lucrărilor de reabilitare a Drumului Naţional DN 24 Galaţi-Crasna-Vama Albiţa. Anca Boagiu a rămas plăcut impresionată când a auzit de la constructori că lucrările sunt, deja, în avans şi a ţinut să promită că drumul naţional Crasna-Iaşi va fi şi el reabilitat. „Mă bucur să văd că se lucrează în ritm alert. După două zile de inspectat şantiere, vă pot spune că în acest moment, în ţara noastră, sunt 2.500 de kilometri de drumurinaţionale în reabilitare, iar valoarea lucrărilor este de mai bine de 2 miliarde de euro. Vasluienii au fost vitregiţi de astfel de proiecte, tocmai de aceea vreau să vă anunţ că s-a semnat şi contractul pentru cei 77,5 kilometri de drum naţional dintre Crasna şi Iaşi, a cărui valoare se ridică la suma de 87,5 milioane de euro", a spus Anca Boagiu. DN 24 dintre Galaţi-Crasna-Albiţa are o lungime de 101, 8 kilometri, iar reabilitarea lui va costa 279 milioane de lei.

Se va moderniza şi infrastructura feroviară

Ministrul Transporturilor a mai spus că îşi doreşte ca ministerul pe care-l coordonează să semneze contracte în valoare de 2,3 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare din România, licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor fiind deja lansate. „Vom acorda o atenţie deosebită construirii şi modernizării infrastructurii de cale ferată de pe coridoarele feroviare. Sunt lansate deja cea mai mare parte a licitaţiilor pentru contracte în valoare de 2,3 miliarde euro. Ambiţia pe care ministerul o are, prin companiile din subordine, este ca majoritatea contractelor să fie semnate până la sfârşitul acestui an pentru a putea intra în modernizare şi cu calea ferată. Din nefericire, CFR a fost ani în şir copilul neiubit şi nedorit în interiorul ministerului. Astăzi, a intrat în familia transporturilor şi sper să se simtă atât în interiorul companiilor, cât şi în afară", a declarat ministrul Anca Boagiu.

România se va transforma într-un şantier

Anca Boagiu a mai spus că bugetul pentru anul viitor al ministerului pe care îl conduce va fi orientat către investiţii. Potrivit ministrului, construcţiile reprezintă la momentul actual un punct important pentru creşterea economică.

„Rolul pe care Ministerul Transporturilor îl joacă în dezvoltarea economică este unul major. Ştim foarte bine ce influenţă în creşterea economică a avut-o sectorul de construcţii în primul semestru al acestui an. Numai pe primele contracte pe care le-am deschis depăşim 3.000 de angajaţi. Practic, sectorul construcţii a fost cotat în România ca fiind al doilea contributor la creşterea economică. Deci va trebui să continuăm în acelaşi ritm", a declarat ministrul Anca Boagiu, care a mai ţinut să adauge că luna viitoare vor fi semnate alte constracte de finanţare în valoare de 500 de milioane de euro.

„În prezent sunt în execuţie 434 kilometri de autostradă în România pe coridorul IV Pan-European, urmând ca alte patru şantiere să fie deschise foarte curând. Practic, la ora când vorbim, în România avem semnate cu Comisia Europeană (CE) contracte de finanţare în valoare de 725 milioane euro. Aşteptăm ca până la sfârşitul lui noiembrie să semnăm alte contracte, în valoare de 500 milioane euro. Deci, anul acesta, Ministerul Transporturilor semnează, doar pe partea de infrastructură rutieră, contracte de finanţare cu CE de 1,250 miliarde euro", a mai spus ministrul Boagiu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite