Ana Birchall nu este iubită de social-democraţii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, reprezentanţii Organizaţiei Judeţene Vaslui a Partidului Social Democrat (PSD), şi-au stabilit, în cadrul unei Conferinţe Extraordinare, candidaţii pentru alegerile parlamentare din această iarnă.

Liderii vasluieni ai PSD şi-au ales, ieri, oamenii cu care pleacă la bătălia de la alegerile parlamentare din decembrie. Interesant este faptul că două nume grele din USL vor avea de suferit în urma deciziilor luate la această conferinţăp extraordinară.

Este vorba de liberalul Cristian David, care şi-ar fi dorit să candideze pentru un post de senator în colegiul Bârlad, şi social democrata Ana Birchall, care s-a văzut „alungată" de colegii de la Vaslui care au decis că pe Colegiul Negreşti pentru un loc în Camera Deputaţilor să candideze Vasile Mariciuc, fost inspector şcolar general.

Pentru Ana Birchall, aceasta este o lovitură cu atât mai puternică, cu cât ea a fost trimisă să candideze pe acest colegiu de conducerea centrală a partidului, ea fiind votată de doar 19 membri din cei 90 prezenţi.

În ceea ce îl priveşte pe senatorul Cristian David, el este obligat de social democraţii vasluieni să îşi depună candidatura tot în colegiul Huşi, acolo de unde a fost propulsat în această funcţie la alegerile din 2008. În locul său, pesediştii vasluieni au decis ca în Colegiul Senatorial Bârlad să candideze Gabriela Creţu, fost deputat şi eurodeputat.

Actualii parlamentari PSD de Vaslui, senatorul Doina Silistru (Colegiul Senat Vaslui) şi deputatii Victor Cristea (Colegiul pentru Camera Deputaţilor Vaslui) si Adrian Solomon (Colegiul pentru Camera Deputaţilor Barlad), vor candida din nou pe aceleaşi colegii pe care le-au câştigat în anul 2008.

Vasile Mariciuc va candida în Colegiul Vaslui-Negreşti pentru Camera Deputaţilor, iar pentru Colegiul Bârlad-Zorleni la Camera Deputaţilor va candida primarul comunei Coroieşti, Cristi Lungu. Lista este încheiată de Irinel Stativă, actualul director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care va candida pentru un post de deputat în Colegiul Murgeni.

Intră pe 
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite