Amenzi usturătoare pentru mizeria din spitale și cabinetele medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au efectuat de la începutul anului aproximativ 140 de controale în cabinetele medicale și spitalele din județ.

S-a urmărit în special modul cum personalul sanitar respectă normele de sterilizare a echipamenteleor medicale. „Până la finele lunii august au fost efectuate 138 de controale și au fost aplicate 16 amenzi în cuantum de 10.400 lei. Printre neregulile descoperite s-au numărat nerespectarea circuitelor funcţionale, a condițiilor igeienio-sanitare și de sterilizare a intrumentarului medical", a spus Luminița Costache, medic epidemiolog în cadrul DSP Vaslui.

Zeci de infecții nozocomiale

Ea a adăugat că, în unităților sanitare cu paturi, din cauza nerespecării normelor de sterilizare, de la începutul anului au fost înregistrate 100 de infecții intraspialicești. Ce este mai îngrijorător, spun medicii, este faptul că o treime din numărul infecțiilor nozocomiale sunt înregistrate în secțiile de pediatrie, astfel că sănătatea copiilor riscă să fie pusă în pericol tocmai în locul unde ar trebui să fie tratați. „Astfel de infecții sunt normale pentru fiecare unitate sanitară. Important este ca managerii spitalelor să raporteze infecțiile pentru a se putea lua măsuri astfel încât ele să nu mai apară", a încheiat Luminița Costache.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite