Amenzi de peste 23.000 de lei date de comisarii de la Protecţia Consumatorului Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii au găsit carne expirată şi în restaurante (arhivă)
Comisarii au găsit carne expirată şi în restaurante (arhivă)

În această săptămână, comisarii Protecţiei Consumatorilor au aplicat un număr de 27 de amenzi ce depăşesc 23.000 de lei. Principalele nereguli din comerţ au rămas aceleaşi: marfa expirată scoasă la vânzare, legumele şi fructele comercializate fără indicarea ţării de proveninenţă.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Vaslui a desfăşurat un număr de 53 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor. Dintre cestea 8 acţiuni de control au fost tematice şi 45 de acţiuni au fost inopinate.

Pentru incalcarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor, au fost sanctionati contraventional un numar de 45 operatori economici, fiind aplicate un numar de 27 amenzi contraventionale in valoare de 23.150 lei si 18 avertismente.

Printre neregulile găsite amintim comercializarea produselor alimentare şi nealimentare expirate, cum ar fi băuturi răcoritoare Giusto, adezivi pentru construcţii, vopsea Miti Lac, var lavabil Oskar sau baterii 777, dar şi comercializarea legumelor şi fructelor  proaspete pentru care nu se indica ţara de provenienţă.

Cele mai multe verificări au fost efectuate în zona municipiului Vaslui, 20 la număr, în timp ce la Bârlad au fost controlaţi 9 agenţi economici, la Huşi au fost verificate 4 magazine, iar la Negreşti a fost verificată o singură unitate.

De asemenea, în această perioadă au mai fost cercetate şi soluţionate un număr de 7 reclamaţii primite din partea consumatorilor.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite