Ameninţări cu moartea la schimbarea directorului la o şcoală din Vaslui (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Sandu (centru) este susţinută de toţi colegii
Mariana Sandu (centru) este susţinută de toţi colegii

O decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui de a schimba un director din funcţie le-a scos din sărite pe cadrele didactice de la Şcoala nr. 1. Furioşi, dascălii s-au dus ieri la ISJ, unde l-au ameninţat cu moartea pe inspectorul adjunct al instituţiei.

Scandalul a pornit, de fapt, de la numele noului manger propus, Florinel Moraru. Cu un trecut tumultuos, el a fost refuzat şi de alte şcoli din cauza comportamentului său „dictatorial", după cum îl descriu colegii de breaslă. „De ce trebuie să vină acest domn care este avid de funcţii? A mai vrut să fie director şi pe la Şcoala 8 anul trecut şi a fost alungat. Oare ce nu e bun la şefa pe care o avem? Dacă îl prindem pe aici vom pune lacăt la uşi şi vom boicota începerea şcolii", a ameninţat profesoara Marinica Talpalam.


Deşi era aşteptat de toate cadrele didactice din şcoală, Florinel Moraru nu a venit la sediul instituţiei. Decizia de numire a fost primită de acestea prin intermediul unui curier. Furioşi, dascălii s-au dus la sediul IŞJ, unde au continuat cu ameninţările. „Vom ieşi în stradă cu părinţi şi copii. Dacă n-o lasă în continuare pe doamna director, va ieşi cu moarte de om!", a spus şi educatoarea Aura Smegovei.

ISJ nu are nimic de reproșat actualului director

În acest moment, directorul școlii numărul 1 din Vaslui este profesoara Mariana Sandu, care predă la această unitate de 12 ani. Deși a fost numită prin delegație, inspectoratul școlar dorește să o schimbe acum, fără a motiva, însă, această decizie. „Pe domnul Moraru îl recomandă meritele profesionale deosebite. Nu mă puneți să fac un inventar al evaluării doamnei director că nu știu să vă zic acum ce a făcut dumneai rău. La urma urmei, asta e decizia Consiliului de Administrație al inspectoratului și nu a mea. Dacă nu vă convine, faceți o reclamație și vom analiza, din nou, situația", le-a răspuns inspectorul școlar adjunct, Vasile Ursanu.

Cadrele didactice îi cer socoteală inspectorului școlar general adjunct Vasile Ursanu

Cadrele didcatie îi cer socoteală lui Vasile Ursanu, inspectorul școlar general adjunct

„Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație care pune școala într-o postură mai mult decât dezagreabilă. Din punctul meu de vedere, eu zic că mi-am îndeplinit toate sarcinile pe care le-am avut. Dacă vor să mă schimbe, nu au decât", - Mariana Sandu, directorul școlii nr. 1 Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite