UPDATE Arestări la Albiţa: 40 de poliţişti au fost reţinuţi, iar 25 au primit deja mandate de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă 10 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa au primit marţi seară mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia au făcut recurs, urmând să fie judecat în zilele urmatoare.

UPDATE 22:00 Alţi 10 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa au primit, marţi seară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. În total, 25 de poliţişti de frontieră din lotul de 53 au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

UPDATE 08:33 Din cei 53 de poliţişti de frontieră de la Albiţa săltaţi de autorităţi, au fost arestaţi 40 (30 până la ora 1.00 şi încă 10 după această oră), 13 fiind eliberaţi. Dintre cei reţinuţi, 15 au primit deja mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile de la magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Restul de 25 urmează să fie prezentaţi completului de judecată în cursul zilei de astăzi.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de 15 lucrători de poliţie, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, au fost reţinuţi de procurori: George Ionescu, agent principal de poliţie (56 acte materiale), Cătălin C. Popa, agent principal de poliţie (14 acte materiale), Traian Mazdrag, agent şef de poliţie (16 acte materiale), Marius Frenţescu, agent de poliţie (18 acte materiale), Cătălin Bogdan Cherciu, agent principal de poliţie (13 acte materiale), Ciprian Cristi Racoviţă, agent principal de poliţie (11 acte materiale), Ionuţ Alin Taragan, agent de poliţie (9 acte materiale), Alexandru Lucian Luca, agent principal de poliţie (12 acte materiale), Vlad Polojan, agent de poliţie (16 acte materiale), Maria Ruxandra Albuşan, agent principal de poliţie (17 acte materiale), Marius Florin Gavriliţă, agent principal de poliţie (15 acte materiale), Florin Onilă, agent principal de poliţie (10 acte materiale), Sebastian Marius Ciobanu, agent principal de poliţie (8 acte materiale), Gelu Gabriel Marcu, agent şef adjunct de poliţie (14 acte materiale), şi Gheorghe Carp, agent şef de poliţie (33 acte materiale).

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că, în perioada noiembrie 2010-ianuarie 2011, cei 15 inculpaţi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mită, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, pentru a trece cu vederea şi a nu constata infracţiuni, contravenţii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a României.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite