Aleşii vasluieni, liberi de Ziua Maghiarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii n-au călcat pe la cabinetele din colegiile în care au fost votaţi pentru a afla ce spun alegătorii despre moţiune. Din cei zece senatori şi deputaţi de Vaslui, doar unul a fost prezent la birou luni şi marţi pentru a se consulta cu electoratul.

Parlamentarii vasluieni au fost de acord cu iniţiativa aleşilor UDMR ca zilele de luni şi marţi să fie libere pentru a putea sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Acest mini-concediu vine exact înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură „Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate“, programată pentru astăzi. Parlamentarii vasluieni au promis în schimb că vor fi prezenţi în teritoriu pentru a discuta cu alegătorii despre modul în care ar trebui să voteze moţiunea.

Din cei zece trimişi vasluieni în Parlament, numai senatoarea Doina Silistru a fost la cabinet şi a primit câteva persoane în audienţă. „Au fost mai mult probleme de agricultură“, a spus Doina Silistru, adăugând că nimeni nu a fost interesat Codul Muncii. Ceilalţi nouă parlamentari fie au fost doar „vizitatori“, fie nu au fost prezenţi deloc în judeţ.

Din această ultimă categorie fac parte senatorul Cristian David şi deputaţii Victor Cristea şi Marian Sârbu. De altfel, ultima vizită a lui Marian Sârbu în judeţ datează din campania electorală din toamna anului 2008. Victor Cristea a precizat însă că a fost prins cu probleme la Ministerul Mediului.

Solomon, supărat pe unguri

Nici deputaţii Viorel Cărare, Dan Marian sau Dan Bordeianu nu au putut fi găsiţi la birourile parlamentare şi nici în colegii nu au fost văzuţi, la fel cum s-a întâmplat şi cu senatorul bârlădean Vasile Pintilie.

În schimb, deputatul Adrian Solomon şi-a găsit ieri timp să facă o conferinţă de presă, în care şi-a exprimat nemulţumirea că este liber de Ziua Maghiarilor. „Nu cred că România trebuie să blocheze toate instituţiile doar pentru această sărbătoare a lor, a ungurilor“, a spus Solmon, fără să facă referire la întâlnirile pe care ar fi trebuit să le aibă cu oamenii pentru a le cere punctul de vedere cu privire la Codul Muncii.

Prefectul a sărbătorit prin muncă
Dacă parlamentarii maghiari s-au bucurat de două zile libere, nu acelaşi lucru îl poste spune şi prefectul Levente Csaba Szekely. „La fel ca şi anul trecut, sărbătoresc prin muncă. Am avut practic un program de lucru normal, cu mai multe şedinţe tehnice“, a precizat prefectul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite