Aglomeraţie la Serviciul de Paşapoarte Vaslui. Numărul solicitărilor s-a triplat în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane au luat cu asalt, în ultimele zile, Serviciul de Paşapoarte Vaslui, instituţie unde numărul de solicitări pentru eliberarea unui paşaport simplu s-a triplat faţă de perioadele obişnuite ale anului, odată cu venirea acasă în concediu a vasluienilor care muncesc în străinătate.

Holurile Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEPS) Vaslui au devenit neîncăpătoare în aceste zile pentru sutele de persoane care doresc să-şi obţină documentul necesar călătoriei în afara graniţelor României, transmite Mediafax.

Cu două-trei ore înaintea începerii programului, vasluienii se aşează la rând pentru a prinde un bon de ordine al cărui număr zilnic este limitat în funcţie de posibilităţile de prelucrarea a datelor de către angajaţii instituţiei.

„Am recurs la această metodă cu bonurile de ordine, pe care este trecută ora la care trebuie să se prezinte cetăţeanul, tocmai pentru a evita îmbulzeala şi mai ales scandalul din interiorul instituţiei legat de ordinea la rând. Ce-i drept, aceste bonuri se epuizează destul de repede, în câteva ore de la deschiderea ghişeului, dar este cea mai eficientă soluţie. Oricum, angajaţii stau peste program în această perioadă, chiar dacă nu le sunt plătite ore suplimentare", a declarat, luni, şeful SPCEPS Vaslui, Dan Ştefanache.

De la începutul lunii august, numărul de paşapoarte simple eliberate de SPCEPS Vaslui depăşeşte zilnic 170 de documente, în condiţiile în care, într-o zi obişnuită din an, nu se emit mai mult de 50 de paşapoarte.

Reprezentanţii Serviciului de Paşapoarte Vaslui susţin că este o aglomeraţie specifică acestei perioade, în care cei care muncesc peste hotare vin acasă în concedii de odihnă.

Majoritatea paşapoartelor sunt emise pe numele celor care nu au împlinit vârsta de 14 ani şi pentru care este necesar acest document, având în vedere că nu pot deţine carte de identitate, necesară circulaţiei în spaţiul Uniunii Europene. De asemenea, o cerere mare de paşapoarte vine şi din partea locuitorilor din Republica Moldova, care şi-au redobândit în instanţă cetăţenia română şi acum vor să plece la muncă în străinătate.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite