Adrian Porumboiu susţine şi el pacea politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri se alătură apelului iniţiat de ziarul „Adevărul" de reconciliere politică. Aceştia vor ca politicienii să pună umărul pentru a readuce România pe direcţia cea bună.

Oamenii de afaceri susţin eforturile de a-i pune pe politicieni la masa negocierilor. Numai în felul acesta, susţin ei, oamenii politici îşi vor tempera discursul şi vor înţelege că nu vorbesc în numele tuturor românilor, indiferent de care parte se află şi că în societatea noastră există poziţii, păreri diferite, care trebuie ascultate.

Adrian Porumboiu (agricultură)
„Este un apel de bun-simţ, pe care toţi trebuie să-l acceptăm şi să-l respectăm. Vorbind de mediul de afaceri, toate aceste dispute politice se răsfrâng asupra economiei. Avem cu toţii de suferit, pentru că atunci când mediul de afaceri va sucomba, statul nu va mai avea de unde să-şi adune banii de la buget. În această situaţie nici statul nu va mai funcţiona. Politicienii trebuie să-i respecte pe români, pentru că numai aşa vom putea ieşi din criză. Din păcate, politicienii ştiu să facă doar un singur lucru: să cheltuiască ceea ce produc alţii. Cei mai mulţi politicieni au chiar dispreţ faţă de contribuabili şi mediul de afaceri".

rina Schrotter (industria textilă)
„Disputele politice ne frământă pe noi toţi românii, nu numai mediul de afaceri. Este un apel care sintetizează problemele foarte grave pe care le sesizăm cu toţii, de aceea mă alătur acestui demers. Poate în felul acesta politicienii vor înţelege că nu vorbesc în numele tuturor românilor şi că în societatea noastră există poziţii, păreri diferite care trebuie ascultate. Este momentul ca clasa politică să spună unde vrea să împingă România. Avem cu toţii dreptul să înţelegem spre ce ne îndreptăm. Trebuie să se oprească toată această nenorocire care s-a abătut asupra noastră, iar politicienii să pună umărul împreună pentru a readuce România pe direcţia cea bună, cea europeană"

Marin Cruţescu (construcţii)
„Demersul ziarului «Adevărul» este bine-venit. Probabil că nici politicienii nu şi-au dat seama care sunt consecinţele acestor dispute, care ne afectează pe toţi. Suferim cu toţii, şi noi, şi policienii, iar suferinţa va fi de lungă durată, pentru că nimeni nu se mai uită la noi. Politicienii doar se ceartă, fără să facă nimic pentru economie. Eu nu cred, totuşi, că reconcilierea se va întâmpla, pentru că cei mai mulţi dintre români sunt doar o masă de manevră. Oamenii ajung să-i creadă pe cei care mint mai mult, care-i manipulează".

Florin Pogonaru (fonduri de investiţii)
„Criza politică din ultima vreme ne-a arătat că este nevoie de un alt tip de politician. Avem nevoie de oameni politici care să respecte nişte valori minime umane. Din păcate, la noi s-a creat o cultură politicianistă, care dă impresia că este răsplătit cel care n-are nicio limită. Avem nevoie de politicieni puşi pe treabă, care să fie preocupaţi să realizeze ceva pentru oameni, fără să fie ahtiaţi să iasă în evidenţă şi să facă doar din vorbe. Din punctul acesta de vedere, apelul „Adevărul" este binevenit. Pentru că, în mod cert, este o saturaţie de politicianism în societate".

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite