Adolescent de 14 ani, acuzat de viol şi incest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat în vârstă de 14 ani din localitatea vasluiană, Zorleni, a fost trimis, ieri, în judecată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui l-au acuzat de incest şi viol.

Anchetatorii au descoperit că adolescentul a profitat de sora lui, în vârstă de 9 ani într-o după-amiză, când erau singuri acasă, şi a dezvirginat-o după care a violat-o.

Micuţa i-a povestit totul mamei sale a doua zi, femeia anunţând imediat poliţia.

„Minorul a recunoscut că şi-a abuzat sexual sora, faptă pe care susţine că o regretă enorm. De altfel, ca probă la dosarul ajuns în instanţă este depus şi certificatul medico-legal din care reiese că fetiţa a fost dezvirginată. Băiatul a fost expertizat psihiatric, stabilindu-se că fapta a comis-o cu discernământ. Cel mai probabil a fost vorba de un puseu hormonal", a declarat, agenţiei Mediafax, şeful Secţiei Cercetări Penale din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, Liliana Deciu.

Adolescentul va fi cercetat în libertate, iar între timp el a fost preluat de către reprezentanţii Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi internat într-un centru de plasament.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 12 ani de închisoare, fiind vorba de o înjumătăţire a pedepsei ţinând cont că este minor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite