Adăpost pentru copiii străzii din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a inaugurat, ieri, primul stabiliment destinat cazării copiilor străzii din Vaslui.

Proiectul a fost demarat în urmă cu trei ani şi a fost finanţat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare prin programul „Iniţiativa Copiii Străzii", pentru care a alocat suma de aproximativ 200.000 euro. „Aici îi vom caza pe copiii care provin din familii care locuiesc în stradă, pe copiii care trăiesc permanent în stradă şi nu întreţin niciun fel de legături cu familia şi mai ales pe copii care se află permanent pe stradă trimişi de familie pentru a câştiga bani prin prestarea de diverse munci, cerşit sau furturi. Ne bucurăm că am reuşit să deschidem acest stabilment înainte de Sărbători, şi sperăm ca în câteva zile va fi funcţional", a declarat Ionel Armeanu-Ştefănică, directorul DGASPC Vaslui.

 

Numărul copiilor străzii, o necunoscută

Adăpostul are o capacitate de cazare de 12 locuri, însă şefii DGASPC şi-au propus ca de serviciile centrului să beneficieze minim 45 de copii pe an. Totodată, aici ar urma să fie consiliate  minim 30 de familii  ale copilor străzii. Deşi speciliştii DGASPC au stabilit obiective clare în ce priveşte funcţionarea adăpostului, la nivelul instituţiei nu există o evidenţă a numărului de copii care trăiesc în stradă. De asemenea, nici Poliţia nu ştie câţi copii fără adăpost locuiesc pe străzile Vasluiului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite