Vaslui: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Județean, făcute în numele Colegiului Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, vasluienii au găsit în cutiile poștale fluturași în care doi medici sunt acuzați de malpraxis. Aceştia erau semnați de Colegiul Medicilor din România (CMR), fapt ce a stârnit o reacție dură  din partea lui Mircea Zavate, președintele filialei Vaslui a CMR și membru în Consiliul Național al colegiului.

Acuzele sunt îndreptate împotriva Laurei Porumboiu, nora cunoscutului om de afaceri Adrian Porumboiu, și împotriva Lăcrămioarei Păcurariu, medici în cadrul Secției Obstretică Gineocologie. „Prin incompetența lor au omorât o femeie gravidă la naștere"-  scrie în fluturașii care au circulat în ultimele zile în oraș și care poartă semnătura Colegiului Medicilor. Dacă doctorul Lăcrămioara Păcurariu nu a putut fi contactată, iar doctorul Laura Porumboiu a refuzat să facă vreun comentariu, Mircea Zavate, președintele CMR, a recunoscut că cei doi medici sunt anchetați după ce o femeie a murit în sala de nașteri. „Este vorba de un caz vechi de doi ani de zile, care încă se află în ancheta procurorilor, pentru că atunci a fost sesizat și Parchetul. De asemenea, este și în atenția noastră, însă nici noi și nici procurorii nu putem ajunge la o concluzie până nu vin expertizele și rezultatele analizelor de la Institutul de Medicină Legală. Femeia a murit atunci după ce, în timpul operației, a suferit un accident hemoragic major care nu a mai putut fi oprit", a explicat Zavate, fără să mai ofere și alte detalii.

„Se plătesc unele polițe"

Președinele CMR este convins că cel care a scris și a împărțit fluturașii nu are legătură cu rudele femeii care a murit ci mai degrabă este un angajat al spitalului. „Este posibil ca cel care a scris fluturașii să aibă legătură cu spitalul, după maniera în care este scris fluturașul și mai ales că a iscălit Colegiul Medicilor.  Îmi este mai greu să cred că rudele victimei au legături cu CMR sau știu ce activitate are sau cu ce se ocupă", a precizat Zavate, adăugând că, probabil, autorul fluturașilor își plătește astfel niște polițe sau doar vrea să discrediteze Colegiul Medicilor.

Apreciate de pacienți

Nici conducerea Spitalului Județean de Urgență nu a dorit să comenteze situația, însă au avut numai cuvinte de laudă la adresa celor două doctorițe. „Nu știu cine a scris acei fluturași sau motivul pentru care au fost împărțiți, însă cele două doctorițe sunt profesioniste și până  acum nu au mai fost reclamații pe numele lor", a spus Lelia Croitoru, directorul medical al spitalului. Și pacienții celor două afirmă că atât doctorul Porumboiu cât și doctorul Păcurariu sunt medici de excepție. „Soția mea a născut la doamna Porumboiu și am fost foarte mulțumit. S-a interesat permanent de starea copilului și a soției mele, iar asta fără să mă duc cu vreo atenție la ea, pentru că oricum ar fi refuzat. Același lucru l-am auzit și despre doamna Păcurariu", ne-a spus Adrian C.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite