Accident „cu cântec“ provocat de un pirat auto din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul unui autotursim, acuzat de o firmă transportatoare că practică pirateria auto, este bănuit că a provocat intenţionat un accident de circulaţie în goana sa după client. Din fericire, niciunul din cei 10 pasageri care se aflau înt-un microbuz ce efectua curse regulate între localităţile Gârceni şi Vaslui nu a păţit nimic în urma incidentului.

Accidentul a avut loc lieri dimineaţă în apropierea localităţii Pungeşti. Conducătorul microbuzului îl acuză pe Gelu Calinciuc,şoferul unui autoturism cu numere de Franţa, că s-a băgat intenţionat în faţa lui pentru a nu-l lăsa să ajungă să ia pasagerii din localitatea următoare. Impactul a fost unul minor, însă de aici şi până la scandal nu a mai fost decât un pas.

„Acest om este cunoscut în zonă practicând pirateria auto. În fiecare zi vine şi ne fură clienţii pe care îi păcăleşte. Aşa a fost şi ieri. A plecat mai devreme de cât noi de la pungeşti ca să ne ia clienţi de pe traseu şi, când a văzut că îl ajungem, nu ne-a lăsat să îl depăşim. După o curbă, exact în momentul în care am vrut să îl depăşesc, a frânat brusc pe partea stângă de mers şi ne-am ciocnit", susţine Constantin Agavriloaei, şoferul microbuzului.

Ceartă mai veche

Şoferul autoturismului este cunoscut în zonă ca fiind unul cu ştate vechi în ale pirateriei auto.  O spun atât localnicii, cât şi patronul firmei transportatoare, care se plânge că nu este zi în care acesta să nu îi fure clienţii. De cealaltă parte, acesta susţine că nu e nimic adevărat şi spune că accidentul s-a produs din vina şoferului de pe microbuz.

„Nu ştiu ce să mă mai fac cu acest om. Am depus sute de plângeri la poliţie şi nu s-a luat nicio măsură. Nicăieri în lumea asta nu se întâmplă ca la noi. Peste tot în lumea civilizată se ia la ocazie, dar nu în fiecare zi şi la aceeaşi oră. A vrut să ajungă înaintea microbuzului ca să ia clienţi din staţie şi nu l-a lăsat pe şoferul meu să îl depăşească“, susţine Sorin Gache, administratorul firmei de transport de care aparţine microuzul implicat în incident.

„Nu am făcut şi nici nu fac piraterie auto. Oamenii ăştia au ceva cu mine de mai  demult, nu de acum. Gândiţi-vă cu ce viteză circula microbuzul de m-a ajuns, în condiţiile în care eu aveam 120 de kilometri la oră. Eu am frânat, din cauza carosabilului umed şi m-am trezit că sunt lovit din plin din spate", povesteşte Gelu Calinciuc.


Gelu Calinciuc susţine că nu face piraterie auto

image

Ambii conducători au fost amendaţi

Legislaţia din România este una permisivă şi nu poate trage la răspundere pe cei care iau la ocazie. Acesta este şi motivul pentru care poliţiştii de la rutieră prezenţi la faţa locului i-au sancţionat contravenţional pe cei doi conducători auto, ambii fiind consideraţi vinovaţi de producerea acestui accident. Şoferul autoturismului a fost sancţionat pentru că circula pe sens opus, iar conducătorul microbuzului pentru nerespectarea distanţei regulamentare faţă de autovehiculul din faţă.

Toţi cei zece pasageri din microbuz au ajuns la destinaţie după ce au fost preluaţi de un alt mijloc de transport al firmei respective.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite