Abuzurile sexuale împotriva minorilor, sport judeţean la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar trei săptămâni, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a început ancheta în şase cazuri de abuz sexual împotriva minorilor. 

Numărul copiilor abuzaţi sexual continuă să crească de la un an la altul. Potrivit DGASPC, în cele câteva zile scurse de la începutul anului, numărul cazurilor a ajuns aproape la o treime faţă de câte astfel de situaţii au fost înregistrate pe tot parcursul anului 2011. „Se constată o creştere alarmantă a numărului acestor cazuri. Noi intervenim imediat cum suntem sesizaţi şi acordăm servicii de consiliere psihiatrică şi sprijin de specialitate pentru depăşirea situaţiei atât de către minori, cât şi de către părinții acestora", a precizat Ionel Armeanu-Ştefănică, directorul DGASPC Vaslui. El a mai adăugat că victimele au vârsta cuprinsă între 9 şi 16 ani şi provin din mediul rural.
Copii fără copilărie
În urma anchetelor efectuate în paralel de specialiştii DGASPC şi Poliţie s-a stabilit că în două situaţii fetele au întreţinut relaţii sexual de bunăvoie cu iubiţii lor. „În ambele cazuri victimele au vârsta de 14 ani şi, cum relaţiile sexuale au fost întreţinute cu acordul lor, nu putem vorbi de comiterea infracţiunii de viol, ci de relaţii sexuale cu un minor", a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cel mai recent astfel de caz este al unei fetiţe în vârstă de 14 ani, din localitatea vasluiană Griviţa, care a rămas însărcinată în patru luni cu iubitul ei cu 13 ani mai în vârstă. Cazul a şocat întreaga comunitate, mai ales că fetiţa provine dintr-o familie bună, cu posibilităţi materiale, ambii părinţi fiind medici.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite