ALEGERI LOCALE VASLUI Campania electorală a fost plină de incidente. Poliţiştii au întocmit zeci de dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul campaniei electorale din acest an  şi până la data de 6 iunie,  la nivelul judeţului Vaslui au fost înregistrate 23 de incidente, dintre care 17 sunt fapte de natură penală.

Cele mai multe incidente sesizate reprezintă distrugerea, degradarea sau furtul materialelor electorale. Astfel, există 13 cazuri în care au fost reclamate furturi ale unor materiale de campanie electorală.

De asemenea, au fost depuse trei sesizări cu privire la distrugerea de bannere cu un conţinut electoral, iar o altă sesizare se referă la săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 109, alineatul 1 din Legea 67 din 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, care se referă la  „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale“.

Potrivit unei statistici întocmite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cele mai multe incidente s-au produs în mediul rural, respectiv 19 incidente, reprezentând 82,60%.

„Toate aceste cazuri se află în cercetarea poliţiştilor, până în prezent fiind identificaţi 14 suspecţi de comiterea de infracţiuni de furt de materiale electorale", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tot pe timpul campaniei electorale,  poliţiştii şi jandarmii au fost implicaţi în asigurarea măsurilor de ordine publică la peste 40 de manifestări electorale, în scopul protecţiei participanţilor, dar şi pentru ca adunările publice să se desfăşoare în condiţii optime.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Vaslui despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite