(UPDATE) 70.000 de vasluieni au rămas fără apă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala magistrală care alimentează Vasluiul cu apă potabilă a explodat și i-a lăsat „pe uscat" pe toți locuitorii municipiului reședință de județ.

ORA 2.35 Vasluienii au apa la robinete. Interventia muncitorilor Aquavas a durat peste 12 ore.

ORA 22.30: Sefii Aquavas Vaslui supravegheaza lucrarile. Neculai Barbu, directorul general al societatii, a declarat ca cel mai tarziu maine dimineata toti vasluienii vor avea apa. „Noi speram sa reluam cat mai curand furnizarea apei potabile catre poluatie. Din pacate, conductele sunt foarte vechi si cedeaza usor din cauza presiunii. Este posibil ca pe viitor sa mai inregistram astfel de evenimente nedorite“, a declarat Barbu.

ORA 18.20: Spitalul Județean de Urgență Vaslui are asigurată apa pentru 24 de ore. „Momentan nu putem spune că avem probleme. Noi avem un rezervor de 320 metri cubi de apă care ne va ajunge 24 de ore în condiții normale“, a spus Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Veche de peste 50 de ani, conducta care alimentează cu apă potabilă întreg Vasluiul a cedat iar. Avaria s-a produs în zona fostului cinematograf „Independența", același loc unde magistrala a explodat de trei ori în cursul anului trecut. „Intervenția este de durată, însă sperăm ca pe parcursul acestei nopți să reluăm furnizare de apă potabilă către oameni", a spus Dorin Bălănescu, directorul Aquavas Vaslui.

image

Circulația în centrul orașului a fost oprită timp de aproximativ o oră, pentru că șuvoaiele de apă făceau practic imposibil traficul rutier.

image

Proiectul prin care se va  moderniza și reabilita rețeaua de apă-canal în municipiul Vaslui bate pasul pe loc. Deși acesta ar trebui să fie finalizat în acest an, lucrările sunt efectuate în proporție de sub 15%, iar asta pentru că Ministerul Mediului, care asigură cofinanțarea lucrărilor în proporție de 75%, a virat până acum mai puțin de 1 milion de euro, în condițiile în care valoarea totală a proiectului se ridică la 37 milioane euro.

image

Muncitorii trebuie să sape aproximativ 4 metri adâncime

image

Șuvoaiele de apă s-au scurs pe strada „Hușului“

image

Vasluienii și-au făcut deja provizii de apă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite