61 de deținuți au început școala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 61 de deținuți încarcerați a Penitenciarul Vaslui, 25 vor studia la nivelul primar şi 36 în ciclul gimnazial.

Potrivit conducerii Penitenciarului Vaslui, cel mai tânăr dintre deținuți care studiază are 21 de ani şi este înscris în clasa a V-a, iar decanul de vârstă are 46 de ani şi este înscris în  clasa a VIII. De asemenea, cel mai în vârstă „boboc" înscris în clasa I are 32 ani.

Diploma de studii,  certificatul de absolvire precum şi foaia matricolă se eliberează de către unitatea de învăţământ care asigură cu personal didactic buna desfăşurare a cursurilor (Școala generală „Constantin Motaș"), fără a fi înscrise menţiuni cu privire la locul în care s-a derulat  instruirea şcolară. Aceeași unitatea de învățământ le-a pus șa dipoziție deținuților și manuale, în timp ce rechizitele sunt asigurate de unitatea de detenție.

„Activitatea de şcolarizare reprezintă una din posibilităţile de ocupare a timpului liber în mod util şi  constructiv. Prin implicarea   persoanelor  private de libertate în aceste activităţi valorizatoare se urmăreşte a scoate persoana privată de libertate din starea de inadaptabilitate psihologică şi socio-culturală  şi apropierea de un  mediu natural, original şi sănătos  care asigură  condiţii cât mai apropiate de un mediu social  normal,  specific oamenilor liberi. Toate acestea  contribuie la  diminuarea efectelor negative ale încarcerării,  la  optimizarea stării de spirit precum şi la  dezvoltarea unor competenţe educaţionale de bază  care vor contribui la dezvoltarea individuală şi vor facilita reintegrarea socială a acestor persoane private de libertate", a precizat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite