11.000 de vasluieni au cont pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din judeţul nostru nu se mai satură să converseze online şi să se uite la pozele prietenilor lor virtuali. Psihologii trag însă un semnal de alarmă şi îi  îndeamnă pe adolescenţi să nu renunţe la amiciţiile reale în schimbul celor de pe internet.

Potrivit paginii de Internet facebrands.ro, care monitorizează statisticile site-ului de socializare, în judeţul Vaslui sunt aproape 11.000 de persoane care au cont pe Facebook. Cele mai multe dintre acestea sunt din Vaslui şi Bârlad, în fiecare dintre cele două municipii fiind câte 3.000 de utilizatori. În realitate, numărul acestora este mai mare deoarece mulţi tineri nu-şi fac publică locaţia atunci când se conectează pe site-ul de socializare.

Vedetele au mii de prieteni virtuali

Şi vedetele născute în judeţul Vaslui încearcă să ajungă la fani prin intermediul Facebook-ului.

Dintre personalităţile vasluiene, cei mai mulţi fani virtuali îi are artistul Adi Colceru, cunoscut în lumea muzicală sub numele de David Deejay. Acesta este apreciat de peste 10.000 de internauţi. Fosta mare gimnastă Andreea Răducan are şi ea peste 5.000 de prieteni virtuali.

Psihologii spun că utilizarea site-ului de socializare are şi efecte pozitive, dar numai dacă nu este folosit în exces. „E adevărat, poţi să reiei legătura cu persoane pe care le-ai uitat, foşti colegi sau prieteni, însă mulţi adolescenţi nu folosesc Facebook-ul numai pentru asta. Dacă petrec prea multe ore pe aceste tipuri de site-uri îşi crează o lume virtuală a lor. Astfel, uită de prieteniile reale şi de emoţiile pe care le-ar simţi atunci când vorbesc cu o persoană faţă-n faţă“, explică Daniela Marinescu, psiholog.

„Răsfoirea“ albumelor foto, principala preocupare

„Facebook-ul permite tinerilor să îşi creeze imaginea pe care o doresc. Îşi pun fotografiile în care cred ei că arată mai bine, chiar dacă realitatea este alta. Astfel, creşte stima de sine, însă atunci când reintră în lumea reală efectele pot fi foarte grave“, adaugă Daniela Marinescu.

Tinerii recunosc că petrec foarte multe ore pe zi vizitând profilele de Facebook ale prietenilor virtuali. „Eu sunt conectată tot timpul pe acest site, chiar şi atunci când nu sunt la calculator. În general, mă uit să văd ce poze şi-au mai pus prietenii mei, mai vorbesc cu ei şi joc Farmville (n.r. - un joc de pe Facebook)“, ne-a spus Crina Sandu, liceancă.

Facebook-ul mai este folosit şi pentru promovarea unor evenimente sau firme. Majoritatea cluburilor din judeţ îşi fac publicitate prin intermediul acestui site.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite