VIDEO Imagini rare cu un şacal, filmate în Parcul Natural Porţile de Fier. „Natura ştie foarte bine ce face“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini rare cu un şacal, surprinse de angajaţii Parcului Natural Porţile de Fier, au fost postate pe pagina oficială de Facebook a parcului.

Un exemplar de şacal, cel mai periculos prădător din fauna României, a fost filmat de rangerii Parcului Natural Porţile de Fier, iar filmuleţul este postat pe pagina de Facebook a parcului.

În această perioadă, rangerii Parcului Natural Porţile de Fier monitorizează permanent carnivorele mari din parc prin acţiuni în teren.

“După ce în prealabil au fost identificate urme într-una din acţiunile de monitorizare a carnivorelor, cu ajutorul camerelor de monitorizare fauna am reuşit să-l şi surprindem”, spun reprezentanţii Parcului Natural Porţile de Fier despre temutul prădător.

Şacalul este un animal originar din India, a pătruns prin Iran şi Turcia în Europa şi migraţia lui este pusă pe seama încălzirii globale. Şacalii au ajuns în zona de sud-vest a ţării din Serbia şi Bulgaria.

“Ca şi în alte zone din ţară, s-a observat că teritoriul şacalului poate şi tinde să se întrepătrundă cu cel al lupului, contrar multor teorii. De asemenea, în această zonă mai avem, pe lângă lup, şi râs, carnivore prin excelenţă. Nu sunt la fel de prolifici, dar cred că natura ştie foarte bine ce face”, mai spun reprezentanţii Parcului.

Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor - #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.
Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite