Şefii deconcentratelor, controlaţi la teme în vacanţă. Directorii trebuie să rezolve un test grilă şi să răspundă întrebărilor prefectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului vrea să afle cum sunt percepuţi aceştia de proprii angajaţi, dar şi de opinia publică, cei care nu trec testul fiind înlocuiţi. Directorii mehedinţeni sunt examinaţi privind profesionalismul şi apariţiile în mass-media.

Prefectul Mehedinţiului se pregăteşte încă de acum trei săptămâni pentru evaluarea şefilor de instituţii deconcentrate. Aceştia va trebui să răspundă, în 60 de minute, tematic, la întrebările puse de Ion Mîţu şi să rezolve şi un test grilă. Sunt vizate profesionalismul şi activitatea fiecăruia, dar şi apariţiile în media.
Pentru a nu apărea eventuale reclamaţii, au fost luate şi măsuri de precauţie: evaluările sunt înregistrate. „Vreau să văd percepţia oamenilor faţă de instituţiile pe care aceşti directori le conduc, să văd cum s-au comportat cu subalternii lor, ce părere au angajaţii despre ei, planul de management pe care-l au şi dacă au atras fonduri, acolo unde este cazul. Apoi, vedem cine rămâne pe funcţie şi cine pleacă“, le-a transmis Ion Mîţu directorilor prezenţi, duminică,  la videoconferinţa cu premierul.
Şi pentru că de la această întâlnire au chiulit foarte mulţi, prefectul i-a invitat, mâine, la o cafea cu explicaţii. Primii care au încercat să-şi motiveze absenţa au fost directorii de la Protecţia Consumatorilor, Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Metrologie, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi Romag Termo, care în momentul videoconferinţei s-au bucurat de o minivacanţă în weekend. 
   
Directorii sunt surprinşi

În ceea ce priveşte evaluările însă, primii pe listă au fost şefii Direcţiei Sanitar -Veterinare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional. Şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Mehedinţi a scăpat până la revenirea sa din concediu. „Am multe reclamaţii de la cetăţeni, vreau să văd percepţia angajaţilor despre directori, cât de profesional şi-au condus instituţiile, cât şi cum au apărut în media, pentru că mulţi dintre ei nu anunţă public tot ce apare de la nivel central“,  a concluzionat Ion Mîţu.
Cu privire la această evaluare, directorii s-au arătat uimiţi, neînţelegându-i scopul. „Trebuie să mă prezint la ora 13.00. Nu ştiu ce e. N-am fost niciodată evaluat astfel. M-au verificat mulţi oameni la viaţa mea, dar de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, oameni profesionişti“, ne-a spus, prin telefon, Sorin Jianu, directorul Direcţiei Sanitară Veterinară Mehedinţi. Evaluările sunt făcute în baza unui chestionar tip, care diferă de la o instituţie la alta, în funcţie de natura şi obiectul acesteia. Interviul va fi susţinut de fiecare director al unităţii, în prezenţa prefectului şi a unei comisii constituite la nivelul instituţiei. Persoana evaluată va trebui să răspundă la un set de întrebări legate de activitatea strict profesională a acestuia.
Prefectul Ion Mîţu s-a arătat, încă de la sfârşitul lunii iunie, nemulţumit de modul în care sunt popularizate programele şi proiectele menite să sprijine populaţia, dar şi agenţii economici. El a deplâns atunci mai ales situaţia firmelor înfiinţate de tinerii întreprinzători din Mehedinţi în ultimul an şi i-a ameninţat pe directori cu o monitorizare atentă în ceea ce priveşte apariţia în mass-media. În ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene Mehedinţiul stă destul de bine, cu excepţia alimentării cu apă, doar 60 la sută din localităţile judeţului fiind racordate la reţea.     

„Nu ai de ce să-ţi fie frică“

Primul evaluat a ieşit oarecum relaxat din cabinetul prefectului. Mai mult, l-a încurajat şi pe şeful Direcţiei Sanitare Veterinare, care urma la susţinerea examenului. Acesta i-a recomandat medicului veterinar să nu mai întârzie pe holul instituţiei, pentru că va avea de scris aproximativ 12 pagini. „Nu este o lucrare de control a cunoştinţelor. Se referă strict la activitatea instituţiei, la modul în care conduci instituţia respectivă, ce obiective ai realizat din planul de guvernare. Nu ai de ce să-ţi fie frică“, ne-a spus Ionuţ Sibinescu, şeful Protecţiei Consumatorilor din Mehedinţi, la ieşirea din cabinetul prefectului. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite