Milionarul severinean Constantin Bădescu este de negăsit, după ce pe numele lui s-a emis mandat de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe numele milionarului Constantin Bădescu şi pe numele altor patru persoane au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile. Hotărârea a fost pronunţată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de Tribunalul Judeţean Mehedinţi. Cei cinci sunt, însă, de negăsit.

Bădescu nu a fost găsit la domiciliu şi nici în alte locaţii unde Poliţia bănuia că s-ar putea ascunde. El a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Costi Bădescu a fost reţinut iniţial joi seară alături de alte şase persoane sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup,  înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Vineri după-amiază, Costi Bădescu a fost prezentat Tribunalului Judeţean Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Audierile s-au prelungit până aproape de miezul nopţii, iar hotărârea a fost pronunţată în jurul orei 1,00. Şedinţa de judecată a fost condusă de judecătorul Ionela Ţamblac, de la secţia penală a Tribunalului Judeţean Mehedinţi. Probele adunate la dosar de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi, sub coordonarea procurorului Constantin Şopalcă, au fost de netăgăduit.

De altfel, avocaţii omului de afaceri au cerut recuzarea temutului procuror, însă fără un motiv temeinic, astfel că instanţa nu a dat curs cererii acestora. Din cele şapte propuneri de arestare preventivă, cinci au fost admise de instanţă.

Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii S.C.C.O. Mehedinţi au stabilit faptul că, în perioada 2009 - 2012, persoanele vizate s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop emiterea şi implicit înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu peste 12.000.000 de euro.

După pronunţarea sentinţei, avocaţii au formulat recurs împotriva măsurii arestării preventive, care va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Milionarul severinean a clădit în ultimii ani un adevărat imperiu, o mare parte din profitul firmelor controlate de acesta fiind rezultatul afacerilor cu statul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite