Sportiv de elită în uniformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mascaţii" antrenaţi de instructorul de arte marţiale antrenorul Ion Schintee se pregătesc intens pentru următorul obiectiv: aurul la următoarea ediţie a competiţiei.

Luptătorii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mehedinţi petrec în fiecare zi cel puţin două ore în sala de antrenamente, călindu-se pentru misiunile la care iau parte. Temuţi de infractori, sunt respectaţi de adversari la competiţiile interne ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Înaintea concursurilor, timpul alocat pregătirii fizice se dublează sau chiar se triplează. Rezultatele sunt însă pe măsura eforturilor depuse.

Plutonierul Matei Alexe, subofiţer în cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi, practică de şase ani kickboxing-ul, iar în 2011 a reuşit să câştige medalia de argint la Campionatul Naţional de Unifight al MAI, la categoria 100 de kilograme.

Două probe de foc: traseu şi luptă

„Această competiţie cere mult efort fizic, deoarece lupta se desfăşoară în două etape. Prima presupune parcurgerea unui traseu care cuprinde alergarea printre cauciucuri, trecerea unui obstacol, căţărarea pe o scară de aproape patru metri, dar şi pe o plasă marinărească, până la o înălţime de şase metri, mersul prin tunel, aruncarea cu cuţitul, tragerea cu pistolul, din nou escaladarea unui obstacol mai înalt şi coborârea pe frânghie. În repriza a doua este programată lupta în ring, utilizând tehnici şi procedee full-contact", explică Matei Alexe.

Subofiţerul şi şapte dintre colegii săi sunt pregătiţi de plutonierul major Ion Schintee, instructor de arte marţiale şi coordonator al activităţilor sportive desfăşurate de cadrele de la Detaşamentul Mobil. „Pentru jandarmii mehedinţeni, a fost a doua participare la acest gen de campionat. La prima n-am reuşit să obţinem nicio medalie, probabil din cauza lipsei de experienţă. Anul acesta am câştigat însă argintul. Putea fi şi aur, dar sperăm ca în 2012 să ne mărim echipa de luptători, dar mai ales să ne îmbunătăţim rezultatele", spune antrenorul Ion Schintee.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite