Trucuri pentru prepararea rapidă şi pentru recuperarea unor alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum să prepari rapid o friptură, cum se curăţă mai uşor peştele şi când devine supa de carne aurie, acestea sunt doar câteva secrete pe care le folosesc bucătarii şi pe care ar trebui să le ştii şi tu.

Carnea prăjită devine mai gustuoasă, dacă înainte se ţine câteva minute în apă clocotită.

Cea mai rapidă friptură este cea cu os, deoarece acesta este bun conducător de căldură şi permite pătrunderea căldurii până în mijlocul bucăţii de carne.

Cotletele de porc capătă un gust deosebit de plăcut, dacă înainte de a fi puse la fript se introduc într-un vas cu oţet de vin diluat cu apă şi parfumat cu mirodenii.

Ficatul se menţine fraged şi nu se va întări dacă se sărează numai după ce a fost fript sau prăjit.

Cârnaţii nu mai crapă în timpul preparării, dacă în prealabil sunt opăriţi cu apă clocotită 2-3 minute.

Chiftelele se prăjesc repede şi bine la un foc mic, cunoscând că la foc mare, care grăbeşte prăjirea, centrul chiftelei poate rămâne crud.

Peştele se curăţă mai uşor de solzi şi fără să alunece din mâini, dacă se ţine 10 minute într-un vas cu apă călduţă sau dacă se sărează înainte de curăţire.

Supa de carne devine aurie, dacă se pun câteva coji curate de ceapă în ea, înainte de a da în clocot, spune Iulian Ciobotea, şef bucătar la un restaurant din Drobeta Turnu Severin. 

Laptele pus la fiert nu va da în foc dacă înainte se adaugă o linguriţă de zahăr sau dacă se pune pe fundul vasului (oalei sau cratiţei) fie o linguriţă de argint, fie una de inox.

Mirosul de lapte afumat va dispare imediat dacă peste laptele ars se prepară sare de bucătărie.

Laptele dulce dintr-un pahar se transformă repede în lapte acru dacă i se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie.

Untul nu se va arde în tigaie şi nu se va închide la culoare dacă se pun în prealabil câteva linguri de untdelemn.

O brânză întărită se înmoaie dacă se înveleşte într-un şervet îmbibat în vin alb şi păstrat astfel la rece timp de o oră. Brânza uscată se reîmprospătează dacă se ţine câteva ore în lapte.

Păstrarea uleiului vegetal este posibilă timp îndelungat dacă se pune întâi o linguriţă de oţet de vin pe fundul sticlei şi apoi uleiul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite