UPDATE Circulaţia feroviară blocată: Un tren de marfă a deraiat în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc în zona Valea Albă- Şimian. Foto: Arhivă
Incidentul a avut loc în zona Valea Albă- Şimian. Foto: Arhivă

Circulaţia feriviară este blocată între Filiaşi şi Drobeta Turnu Severin, din cauza unui tren de marfă care a deraiat în zona Piatra Albă din judeţul Mehedinţi.

UPDATE  Autorităţile estimează că circulaţia se va relua în jurul orelor 12,00- 12,30.

Circulaţia feroviară este blocată de aproape patru ore şi peste 70 de pasageri aşteaptă în două trenuri, în gara Drobeta Turnu Severin. Este cel de-al doilea incident înregistrat în zonă, în mai puţin de un an.

Trenul de marfă se îndrepta în direcţia Timişoara şi la coborârea pe Dealul Balota, într-o zonă periculoasă, vagonul 16 a sărit cu roţile din faţă de pe şine.

Experimentat, mecanicul şi-a dat seama imediat ce s-a întâmplat şi a oprit garnitura după mai puţin de 100 de metri. Cel mai probabil, cauza deraierii a fost o încărcătură neadecvată.

Cum nu au fost victime şi nici pagube materiale, autorităţile au trecut la repunerea vagonului pe şine, însă până la finalizarea operaţiunii circulaţia rămâne blocată.
 

Trenul era încărcat cu fier vechi şi piatră, venea dinspre Craiova şi se îndrepta spre Tr. Severin. Deocamdată nu se cunosc cauzele deraierii.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite