În doar trei zile, 50 de tineri din Mehedinţi, care au picat bacalaureatul, şi-au depus dosarele pentru şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții celor douăsprezece clase au la dispoziție două luni de zile şă-şi depună dosarul  ca să primească 250 de lei, indemnizația de șomaj.

Reprezentanții Agenția pentru  Ocupare a Forței de Muncă Mehedinți  sunt asaltați de tinerii care au picat examenul de bacalaureat. Absolvenții, de douăsprezece clase, s-au trezit că pot lua bani de la stat fără să muncească, timp de șase luni de zile.

Așa că înarmați cu dosarele, pășesc timid pragul instituției și promit solemn că își vor căuta ceva de muncă în această perioadă sau vor încerca să urmeze un curs de formare profesională.

Tinerii au început să depună dosarele la sfârșitul lunii iulie, iar în primele zile ale lunii august, numărul solicitărilor a crescut. Asftel, aproximativ 150 de absolvenți de dousprezece clase și-au depus dosarele.

Ei au la dispoziție două luni de zile pentru a solicita indemnizația de șomaj. Cu data de întâi august, au început să vină într-un număr destul de mare, să-și depună primul dosar, respectiv primul dosar de șomer neindemnizat.

Legii 76 /2002, absolvenții  de învățământ din promoția 2011 au la dispoziție 60 de zile de la data absolvirii studiilor pentru a se înregistra în evidențele noastre ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, respectiv ca șomer neindemnizat.

Cei care nu respectă termenul de 60 de zile pentru depunerea dosarului sau se prezintă după acest termen, pierd dreptul de a mai  primi indemnizația de șomaj", ne-a declarat Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.


Învață o meserie și fără diploma de bacalaureat
Dacă în cele două luni, de când au depus dosarul nu și-au găsit un loc de muncă, tinerii trebuie să aducă, din nou, o adeverință medicală în care să fie specificat că sunt apți de muncă, dar și o adeverință de la Finanțele Publice  care să ateste că nu au venituri.

După această perioadă, pot primi indemnizația de 250 de lei, timp de o jumătate de an. Odată aflați în evidența instituției  pot beneficia de cursurile de formare profesională.

Câte şi ce fel de cursuri sunt puse la dispoziţie, în această săptămână, citeşte mâine în Adevărul!


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite