Cu un stadion de nivel european, Severinul vrea echipă în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planurile de transformare a echipei Gaz metan CFR Craiova în formația fanion a Severinului au intrat în linie drepată. Echipa olteană de liga a doua a fost preluată de autoritățile locale și țintește schimbarea numelui, dar și promovarea în prima ligă, peste doi ani.

Potrivit președintelui clubului, echipa are o situație financiară stabilă și își dorește aducerea unor jucători cu experiență, care să pună umărul la accederea în Liga I.

Consiliul Județean Mehedinți, care a anunțat deja o finanțare de 400.000 de lei, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și Romgaz sunt cei trei sponsori principali.

Fostul antrenor, Jerry Gane, a fost înlocuit cu un alt tehnician din „noul val”, Cosmin Bodea. Fost căpitan la Brașovului ca jucător, Bodea a mai antrenat pe FCM Târgu Mureș, pe vremea când echipa se afla în liga a doua și a semnat un contract pe doi ani, având ca obiectiv promovarea în prima ligă, în al doilea sezon.

„Obiectivul clar de promovare, prevăzut în contractul antrenorului, este în sezonul 2012-2013. Anul acesta ne dorim să formăm o echipă competitivă, cu care să atacăm promovare peste două sezoane. Cu toate astea, nu ne dăm în lături de la promovare nici anul acesta, dacă se poate e cu atât mai bine”, explică președintele clubului, Răzvan Lupu.

Numele se schimbă

Una din marile probleme cu care se confruntă planul autorităților locale de a adopta echipa din Craiova este legată de numele formației.

Este știut faptul că, în cele câteva etape din sezonul trecut în care Gaz Metan CFR Craiova a jucat pe „Municipalul” severinean, publicul a venit în număr foarte mic la stadion și a fost mai degrabă ezitant în a-și încuraja favoriții.

Cei care țin frâiele clubului caută soluții pentru găsirea unui nume care să creeze emulație în rândul suporterilor.

„Am depus actele pentru schimbarea denumirii echipei, dar suntem abia al început cu acest demers. Nu știu cât va dura dar oricum, această echipă va purta numele orașului și joacă sub culorile alb-albastru”, susține Răzvan Lupu.

Echipa „adoptată” de Severin a efectuat deja primul stagiu de pregătire, în Poiana Brașov, acolo unde a jucat împotriva echipelor CFR Brașov, Dunărea Galați, dar și contra trupei lui Hagi, Viitorul Constanța.

Mâine, echipa se întoarce în Severin, iar după o pauză de două zile, va pleca în al doilea cantonament al verii, la Deberecen, în Ungaria, unde vor rămâne până pe 6 august.

Vor publicul aproape

În ceea ce privește lotul de jucători, echipa antrenată de Cosmin Bodea l-a transferat pe portughezul Hugo Moutinho, fostul jucător al FC Drobeta, care a lăsat o impresie foarte bună la malul Dunării. Rareș Vârtic și Marius Bălău, foști jucători la FCM Târgu Mureș, dar și Alin Coțan, care a trecut pe la Petrolul Ploiești, completează lista transferurilor.

Conducătorii clubului își mai doresc trei sau patru jucători cu experiență de primă ligă, până la începerea noului sezon.

„Ne dorim ca publicul să fie alături de echipă, pentru că până la urmă fotbalul fără spectatori nu mai e nimic. Avem un stadion excepțional, facem eforturi foarte mari pentru a avea și o echipă pe măsură, însă e nevoie de răbdare și de sprijinul suporterilor”, încheie președintele Răzvan Lupu.







Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite