Un șarpe bagă în sperieți severinenii: Pompierii nu l-au prins, pentru că s-a ascuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 13.41, pompierii au primit un apel la numărul unic de urgență  112  prin care se sesiza prezența  pe stradă a unui șarpe lung de un metru și jumătate. 

Reptila a fost văzută lângă o mașină, iar locatarii speriați au chemat ajutoare.

“Mergeam pe stradă și l-am vazut lângă bordură jos, era mare, dar nu mi-a fost frică de el”, a declarat Marius, tânărul care l-a găsit.

Alarmați, dar curioși, oamenii au urmărit cu mare atenție  operațiunea de capturare a reptilei.  Unii vorbesc și de faptul că în zonă mai sunt persoane care cresc reptilele ca animale de companie.

“ Se țin ca animale de companie. În blocul acela este un băiat care a fost mușcat de trei ori , avea acum câțiva ani, așa ceva.

Acum  doi ani, un șarpe se plimba pe la etajul patru, toată lumea era  în stradă  și a venit o vecină și a spus că este șarpele ei, era mare. Precis acesta este din casă de la cineva, că nu are de unde să vină, sunt oameni care îți țin în casă, le rup dinții”, a declarat Constantin Moroșanu, unul  din locatarii din zonă.

 Locatarii nu știu ce să mai creadă. În zonă au mai fost capturați șerpi.

“Anul trecut s-a mai întâmplat, un singur șarpe care a fost omorât de  locatari. Se pot strecura în mașină și când mergem la iarbă verde și îi putem aduce noi din pădure acasă”, a adăugat o tânără.
 
Pompierii  au scotocit boscheții din fața blocului mai bine de 45 de minute, fără rezultat.  Reptila s-a strecurat într-o gaură.

De aici, nici cu focul și nici cu un laț special, șarpele nu a fost scos. Locatarii au rămas îngroziți gândidu-se că reptila, oricând,  îi poate vizita.  

 “În fracțiune de secundă s-a ascuns, acum stau cu frica- n sân că poate să ne intre în case”, a declarat o femeie alarmată de faptul că șarpele nu a fost prins.

“Am atenționat cetățenii  dacă îl mai văd să ne anunțe prin 112. Îi sfătuim pe cei care stau la parter și  la primele etaje să  țină ferestrele și ușile închise.

E o situație mai deosebită aici din cauza arbuștilor pe care șarpele poate urca”, a declarat Ionel Năvală de la Detașamentul de pompieri "Drobeta".

Pompierii au mai scos o reptilă din mașina unui cetățean, anul trecut. Șarpele s-a refugiat în autoturism când bărbatul a fost la iarbă verde. Vietatea a fost capturată și eliberată  în afara orașului.
 


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite