Percheziţii la cel mai bogat om din Severin. Bădescu este cercetat pentru evaziune de 12 milioane de euro UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Crima organizată“ a efectuat percheziţii în această dimineaţă la sediile mai multor societăţi comerciale ale lui Costi Bădescu, dar şi la domiciliul acestuia.

Bădescu deţine mai multe restaurante în Severin, o firmă de transport, dar şi o firmă de construcţii. În ultimii patru ani, firma lui de costrucţii a fost abonată la toate lucrările publice din judeţul Mehedinţi, în special reabilitări de drumuri.

Costi Bădescu mai are şi o plajă privată pe malul Dunării. Omul de afaceri este cercetat pentru evaziune fiscală în valoare de 12 milioane de euro. Vom reveni cu amănunte.

11,50

În total, oamenii legii au efectuat percheziţii în 25 de locaţii în judeţul Mehedinţi , din care cinci în Strehaia şi 2 în judeţul Satu Mare. Procurorii DIICOT audiază la această oră 15 persoane implicate în acest caz. Aceste persoane printre care se numără şi omul de afaceri Costi Bădescu sunt cercetate pentru constituire de grup infracţional, înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals.

image

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2012, grupul infracţional a emis facturi fictive pentru care a încasat TVA ilegal în valoare de peste 12 milioane de euro. O factură în valoare de 1 milion de euro a fost descoperită numai la o singură firmă din Satu Mare.

Vestea că omul de afaceri Costi Bădescu a fost reţinut de poliţie a circulat foarte repede în oraş, mai mulţi afacerişti din Severin trecând „întâmplător" pe lângă sediul uneia din firmele administrate de acesta.

12,40

Costi Bădescu este implicat într-un grup infracţional organizat, specializat în înşelăciune şi spălare de bani

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 27 de percheziţii în Mehedinţi şi Satu Mare, la suspecţi de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. Totodată, sunt puse în executare 15 mandate de aducere.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Craiova - S.C.C.O. Mehedinţi şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi, beneficiind de suportul tehnic al S.R.I., au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat şi la sediile societăţilor comerciale deţinute de aceştia.

25 dintre percheziţii sunt în judeţul Mehedinţi şi 2 în judeţul Satu Mare. Totodată, au fost puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Satu Mare, I.P.J. Mehedinţi şi S.T.P.F. Mehedinţi, precum şi jandarmi de la Brigada Mobilă de Jandarmi „Fraţii Buzeşti" Craiova şi I.J.J. Mehedinţi.

Persoanele identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinţi, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

„Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova- S.C.C.O. Mehedinţi au stabilit faptul că, în perioada 2009 - 2012, persoanele vizate s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop emiterea şi implicit înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu peste 12.000.000 de euro", a precizat inspector şef Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup,  înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor membrilor grupului infracţional organizat.

22.40

Audierele la DIICOT Mehedinţi s-au prelungit până seara târziu. Pentru omul de afaceri Costi Bădescu acestea s-au finalizat cu un mandat de reţinere pentru 24 de ore. Mâine va fi prezentat Tribunalului Judeţean Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

image

 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite