Reţeta unui preparat delicios: tort de biscuiţi cu cremă de vin
0Tortul de biscuiţi cu crema de vin este un tort delicios, foarte bun şi, în plus, nu necesită coacere. Vă propunem aici reţeta pe care o puteţi găsi în celebra carte de bucate a Sandei Marin.
Ingrediente: 500 g biscuiţi, 4 albuşuri, 4 linguri zahăr, 2 linguri marmeladă. Crema: 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 4 gălbenuşuri, 1 l lapte, ½ pahar vin.
Mod de preparare:
Se freacă într-o cratiţă 4 linguri de zahăr, făina şi gălbenuşurile, peste care se toarnă laptele clocotit. Se pune pe foc, se amestecă şi când începe să se îngroaşe crema se adaugă ½ pahar cu vin.
Separat se pun într-un castron biscuiţii rupţi în bucăţi mici. Deasupra se toarnă crema de vin fiert. Se dă la rece. A doua zi se aşază compoziţia în formă de tort pe o farfurie rotundă sau dreptunghiulară.
Se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr şi cu marmeladă şi se îmbracă tortul cu această spumă.