Reţeta unui preparat delicios: tort de biscuiţi cu cremă de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tortul de biscuiţi cu crema de vin este un tort delicios, foarte bun şi, în plus, nu necesită coacere. Vă propunem aici reţeta pe care o puteţi găsi în celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: 500 g biscuiţi, 4 albuşuri, 4 linguri zahăr, 2 linguri marmeladă. Crema: 4 linguri zahăr, 2 linguri făină, 4 gălbenuşuri, 1 l lapte, ½ pahar vin.

Mod de preparare:

Se freacă într-o cratiţă 4 linguri de zahăr, făina şi gălbenuşurile, peste care se toarnă laptele clocotit. Se pune pe foc, se amestecă şi când începe să se îngroaşe crema se adaugă ½ pahar cu vin.

Separat se pun într-un castron biscuiţii rupţi în bucăţi mici. Deasupra se toarnă crema de vin fiert. Se dă la rece. A doua zi se aşază compoziţia în formă de tort pe o farfurie rotundă sau dreptunghiulară.

Se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr şi cu marmeladă şi se îmbracă tortul cu această spumă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite