Au reînflorit pomii fructiferi în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomii care au reînflorit la Livezile sunt luaţi din Serbia
Pomii care au reînflorit la Livezile sunt luaţi din Serbia

În prag de iarnă, în livada unui gospodar din comuna Livezile au înflorit perii şi prunii.  

Spre uimirea sătenilor, perii, dar şi prunii din grădina profesorului pensionar Doru Popescu au reînflorit în această perioadă. Imaginea este cât se poate de inedită, având în vedere că lângă ei sunt gutuii deja copţi.

“E ceva neobişnuit. E prima dată când se întâmplă asta. Am mai văzut salcâmi care au reînflorit, dar nu şi pomi fructiferi. Nu ştiu care e cauza, dar numai specialiştii pot să se pronunţe. Sunt curios dacă vor face fructe”, ne-a spus fostul profesor Doru Popescu.

Fenomenul nu poate fi explicat nici măcar de cei mai în vârstă. Ajuns la 75 de ani, Sandu Crumpei, de exemplu, susţine că până acum nu i-a fost dat să vadă asemenea miracole.

“În prag de iarnă, pomi înfloriţi. N-am mai văzut până acum, e un fenomen al naturii. Cu toate că sunt de la ţară şi mă ocup şi eu de pomicultură şi de agricultură, n-am mai văzut aşa ceva pe timpul ăsta. E foarte interesant”, ne-a spus Sandu Crumpei din localitate.

În timp ce pentru localnici, fenomenul este ieşit din comun, pentru specialiştii din agricultură este obişnuit şi explicabil.

Ce spun reprezentanţii Direcţiei Agricole, dar şi etnologii, citiţi marţi în Adevărul!


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite