Noi reglementări privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ-sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/ sportiv eliberate anul trecut sunt valabile şi în anul 2012.

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul pe Dunăre, în zona de competenţă a  Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii de frontieră îi informează pe aceştia asupra următoarelor aspecte de natură legislativă:
        
Pe 5 ianuarie a.c., a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.10, Ordinul Ministrului Agriculturii nr. 297/ 28 decembrie 2011, pentru modificarea şi completarea Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/ sportiv în bazinele piscicole naturale.

Astfel, pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta, în scop de agrement/performanţă, este o activitate individuală şi necomercială.

Cea mai importantă prevedere a acestui ordin este însă aceea că, până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/ sportiv eliberate în 2011 sunt valabile şi în anul 2012.

Permisul de pescuit sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, tip card plastifiat valabil în toate habitatele piscicole naturale cu excepţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

El va fi vizat, gratuit, la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
      
“Foarte mulţi dintre pescarii sportivi au şi carnete de membrii ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al respectivei asociaţii.

Pentru a putea desfăşura activităţile de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară şi posesia acestui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi vizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi”
, ne-a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În Mehedinţi, precum şi în judeţele limitrofe există, oficial, peste 10.000 de pescari sportivi.

Pescuitul recreativ/sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează, în baza prevederilor art. 58 lit.a) din O.G.23/2008, cu amendă de la 300 la 600 lei şi confiscarea uneltelor, ambarcaţiilor şi a altor bunuri folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei, inclusiv a peştelui.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite