GALERIEFOTO Fost poliţist de frontieră riscă să rămână fără locuinţă din cauza ratelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentin Lazăr este în pragul disperării
Florentin Lazăr este în pragul disperării

Florin Lazăr a lucrat la Poliţia de Frontieră Mehedinţi, iar soţia sa Valentina a fost angajată la Şcola de Perfecţionare a Cadrelor Poliţiei de Frontieră  Orşova. Cei doi au fost daţi afara, în toamnă, când  s-au făcut restrucutrările de personal

Florin şi Valentina Lazăr, sunt doi tineri, din Drobeta Turnu Severin, care până acum patru luni de zile, credeau că viaţa le-a oferit tot ce este mai frumos, aveau servicii stabile în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, aveau locuinţa lor şi doreau să facă şi un copil.

Visele le-au fost spulberate de restructurare. În doar o săptămână , ei au  rămas fără serviciu. Tinerii sunt disperaţi pentru că nu mai reuşesc să-şi plătescă ratele pentru apartamentul achiziţionat prin programul „Prima Casă”.

Lunar,  trebuie să facă rost de 1200 de lei pentru a-şi achita datoriile către bancă. Ajutorul de şomaj şi banii primiţi de la părinţi au fost sprijinul lor până acum.  Sora lui cu handicap şi mama Valentinei, bolnavă de cancer, sunt alte situaţii care îi aduc în pragul disperării.

„Mama are o pensie de 500 de lei şi tati la fel, soacra ne trimite bani din şomajul ei. De la o lună la alta aşa trăim. Am fost amândoi în sistem, în decurs de o săptămână, ne-au dat afară pe amândoi. Probabil ne vom pierde casa”, a mărturisit Valentina.

Florin a absolvit Şcola de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” ,în 2007, cu media de 9,44, are numeroase certificate de pregătire în domeniul Shenghen şi nu are nicio abatere, cu toate acestea s-a aflat pe lista cu disponibliliări din cadrul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Valentina, angajată la Şcola de Perfecţionare a Cadrelor Poliţiei de Frontieră  Orşova a rămas şi ea fără slujbă. Tinerii consideră că li s-a făcut o nedreptate.

„Niciodată nu am supărat şefii, m-am purtat respectabil. Anul acesta, trebuia să fiu avansat, din păcate, nu am prins nici avansarea. Nu s-a ţinut cont că ai şcoală şi că nu ai avut abateri. 

În ultimele trei luni, eram detaşat la Echipa de Sprijin Operativ şi funcţia mea era la Porţile de Fier II, i-am acţionat în justiţie”,a spus tânărul.

Florentin şi Valentina Lazăr riscă să rămână fără locuinţă
A absolvit cu 9, 44
Tânărul a devenit poliţist de frontieră în 2007

CLICK PE POZE LA GALERIE FOTO

După concediere, Florin Lazăr, copleşit de probleme, a suferit o depresie, care l-a împins aproape de prăpastie, a dorit să se împuşte în cap.  A reuşit să treacă peste această etapă grea şi de patru luni de zile încearcă să se angajeze.

„Este foarte greu să mă reintegrez în societate, de patru luni, am încercat să mă angajez. Lumea când aude că am fost poliţist de frontieră, se uită suspicios, şi cred că am fost dat afară pentru nereguli”, a adăugat Florin.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite