În penitenciarul severinean, telefoanele deţinuţilor sunt scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În penitenciarul Drobeta Turnu Severin, s-au confiscat 141 de telefoane mobile
În penitenciarul Drobeta Turnu Severin, s-au confiscat 141 de telefoane mobile

Angajaţii penitenciarului Drobeta Turnu Severin scot la vânzare, prin licitaţie publică, telefoanele mobile confiscate de la deţinuţi sau de la rudele acestora

De cele mai multe ori, cei care au vrut să păstreze legătura cu persoanele private de libertate au ignorat legea şi au încercat să introducă în închisoare aparatele de comunicare. 

În decursul a doi ani de zile, reprezentanţii penitenciarului au găsit telefoane mobile ascunse în prăjituri, în conserve sau în salata boeuf. Aparatele găsite la deţinuţi sau  aduse de  rudele acestora sunt scoase la licitaţie, pe  9 decembrie a.c.

141 de aparate de diferite mărci şi accesorii sunt oferite spre vânzare, taxa pentru înscriere este de doar 10 lei.Cel mai scump telefon mobil este un iPhone, preţul de pornire este de 360 de lei. Acesta a fost găsit în luna decembrie, anul trecut, ascuns într-o pâine.

Se pot cumpăra şi aparate mai ieftine, mai puţin performante, care  au un preţ accesibil, ele costă între 20 şi 30 de lei. Până acum bunurile confiscate după gratii nu au atras niciun cumpărător.
  

„Aceasta este o a doua licitaţie, la prima organizată de acest fel nu s-a prezentat niciun potenţial cumpărător. În cazul în care nici de această dată nu se va prezenta niciun cumpărător, procedura se va relua şi se vor trimite invitaţii operatoriilor economici cu acest profil”, a declarat Andrei Oţel, purtător de cuvânt  la penitenciarul Drobeta Turnu Severin. 

Telefoane  mobile  confiscate nu pot fi testate pentru că unele nu mai au baterie, sunt descărcate, iar altele nu au încărcător. Cele mai multe au fost închise de angajaţii penitenciarului pentru că sunau încontinuu. 


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite