A murit după ce a fost trimis acasă de la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudelor nu le vină să creadă că bărbatul a murit aşa repede
Rudelor nu le vină să creadă că bărbatul a murit aşa repede

 Acuzaţii grave la adresa unui medic de la Urgenţe. O familie acuză că ruda lor a murit pentru că nu a fost ţinută sub supraveghere medicală

Rudele acuză medicul de gardă de la Urgenţe de neglijenţă. Ele cred că bărbatul, de 46 de ani, din Gura Văii, a murit din cauză că a nu a fost ţinut  sub supraveghere medicală şi a fost trimis acasă de medicul de gardă de la la Spitalul Judeţean.

Daniel Rădoi s-a învoit de la serviciu pentru că nu se simţea bine. Când a ajuns acasă i-a cerut unei vecine care suferă de hipertensiune să-i măsoare şi lui tensiunea.

„Înainte i-am luat eu tensiunea, avea 18 cu 17,  i-am spus să stea liniştit, m-am gândit  că-i de pe drum şi de asta a crescut tensiunea.

I-am spus să se pună în pat, n-am vrut să se sperie şi l-am chemat pe copil de la dus la spital”, a declarat Constanţa Cocoş, vecina care a sesizat că bărbatul nu se simte bine. 

Daniel Rădoi a ajuns, joi seara, la spital acuzând amorţeli ale braţului şi piciorului stâng. Din spusele rudelor acesta a aşteptat mai bine de două ore ca să fie consultat.

Medicul Daniel Potopea, cel care a fost de gardă, i-a făcut o perfuzie şi i-a dat un antihipertensiv, după cum arată actele medicale.După terminarea perfuziei, bărbatul a fost trimis acasă.

„Nici măcar nu ne-au anunţat să avem grijă pe timpul nopţii să stăm lângă el. Eu consider că un om care merge cu semipareză pe partea stângă şi are tensiunea foarte mare trebuia ţinut la spital.

Nu avea nicio boală, niciodată nu s-a plâns că are ceva sau îl doare ceva, pe certificatul de necropsie scrie că a avut insuficienţă cardio-respiratorie acută şi accident vascular cerebral hemoragic”, a declarat Mădălina Andrei, nora bărbatului.

 Denise Buzulică, directorul medical al Spitalului Judeţean Mehedinţi, susţine că  bărbatului i –a făcut şi o electrocardiogramă care a fost în limite normale, iar la ieşirea din Secţia de Urgenţe, el avea o tensiune de 140 cu 80 milimetri coloană de mercur.

La plecare i s-a recomandat să se prezinte la control cardiologic a doua zi, lucru pe care Daniel Rădoi nu a mai apucat să-l facă pentru că  noaptea a murit. Trupul fără viaţă a fost găsit de copiii lui care acum sunt în stare de şoc. Conducerea spitalului a deschis o anchetă în acest caz.

„Ne-am autosesizat şi în spital s-a declanşat o anchetă pentru a lămuri complet cazul. Dânsul era bine în momentul în care a plecat acasă, nu mai avea acuze, 140 cu 80 este o tensiune buna privită comparativ cu 170 cu 100 cât a avut la prezentare.

Nu a stat în spital, a stat numai la urgenţe, două ore. EKG a fost făcut în urgenţe şi a fost în limite normale ”, a declarat Denise Buzulică, director medical la Spitalul Judeţean Mehedinţi.

Familia bărbatului  vrea să afle dacă superficialitatea cu care a fost tratată ruda lor stă la baza decesului şi de aceea a depus o sesizare la unitatea medicală şi o plângere la Colegiul Medicilor Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite