117 milioane de lei pentru construcția unui Palat de Justiție în Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Mehedinți funcționează într-o clădire construită în 1898
Tribunalul Mehedinți funcționează într-o clădire construită în 1898

Ministerul Justiției a alocat suma din bugetul de stat, pentru un nou sediu destinat Tribunalului Mehedinți și Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Cele două instanțe funcționează, în momentul de față, într-o clădire construită în anul 1898 și afectată de cutremur, în repetate rânduri.

Tribunalul Mehedinți și Judecătoria Drobeta Turnu Severin vor funcționa într-o clădire nouă, ce va fi construită pe un teren de circa 7500 de metri pătrați.

Proiectul menit să pună la dispoziția justițiabililor din Severin un sediu european este finanțat din bugetul de stat, prin Ministerul Justiției și are o valoare totală de 117 milioane de lei. În primul semestru al acestui an a fost efectuat studiul de fezabilitate, iar Consiliul Local a aprobat transmiterea unui teren de 7504 metri pătrați, în zona serpentina Roșiori, acolo unde va fi construit Palatul de Justiție Mehedinți.

Unul din criteriile care a stat la baza deciziei de construcție a unei noi clădiri administrative în Severin este legat de starea de deteriorare în care se află clădirea actuală a instituțiilor judiciare.

„Construirea acestui obiectiv va fi în principal în folosul justiţiabililor, aceştia urmând a beneficia de spaţii adecvate, la standarde europene, astfel încât accesul la actul de justiţie să fie cât mai facil, iar serviciile să ofere celeritate şi calitate. În această situaţie, pentru asigurarea spaţiilor necesare în vederea desfăşurării, în condiţii normale, a actului de justiţie, Ministerul Justiţiei a înscris în lista de priorităţi solicitarea Tribunalului Mehedinţi privind construcţia unui nou sediu”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Tribunalul funcționează într-o clădire veche de peste 100 de ani
În momentul de față, Tribunalul și Judecătoria funcționează într-o clădire construită în anul 1898, cu destinația casă de locuit.

Structura de rezistență a fost afectată, de-a lungul timpului,  de patru cutremure, iar spațiile actuale sunt insuficiente pentru desfășurarea în condiții bune a activității.

Următoarea etapă este întocmirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite