Un jandarm mehediţean a leşinat la Centrul de Recoltare Sânge Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceilalţi jandarmi au trecut cu bine de procedura de donare de sânge
Ceilalţi jandarmi au trecut cu bine de procedura de donare de sânge

În perioada 1 -4 noiembrie, jandarmii mehedinţeni donează sânge. Acţiunea face parte dintr-o campanie naţională menită să îndemne populaţia să doneze sânge

Bărbatul a  venit alături de colegi să doneze sânge însă în momentul în care a văzut asistentele şi acele i s-a făcut rău. Ca să-şi revină cadrele medicale l-au luat la palme şi l-au scos din sala de recoltare ca să-şi revină. Jandarmul nu a mai donat sânge.

Colegiului nostru i s-a făcut rău probabil de teamă de ace, de sânge, şi-a revenit sperăm ca în zilel următoare să poată dona sânge”, a declarat Claudia Meneda, purtător de cuvânt la  IJJ Mehedinţi.

Astăzi, 30 de jandarmi mehedinţeni s-au lăsat înţepaţi pentru o cauză nobilă. Mulţi dintrei ei nefiind la prima acţiune de acest fel.

„Nu este prima oară când donez, am răspuns acţiunii, este benefic şi pentru organism şi poate cu sângele acesta se pot ajuta persoane care au nevoie”, a declarat Eugen Grecu, unul din primi jandarmi care a donat sânge.
 

Grupele rare de sânge sunt cele mai căutate, cea care se găseşte cel mai greu este AB negativ.

„Am venit să donez sânge pentru a-i ajuta pe semenii noşti care au nevoie, eu am o grupă sanguină mai rară, am AB IV negativ”, a declarat Răzvan Chilibon.

Cererea pentru sângele  cu  Rh negative a crescut , iar cadrele medicale îi aşteaptă pe severinenii cu  grupe rare de sânge să vină să doneze.

„Sperăm ca  exemplul lor să fie urmat şi de alţii pentru că este mare nevoie de sânge cu Rh negativ.

Avem probleme la sângele O cu Rh negativ, sunt foarte puţini donatori, ei reprezintă 15% din populaţie, dar necesarul de sânge de grupe rare al spitalului, în ultima perioadă, a fost foarte mare”, a declarat Mariana Şandru, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite