Directorul Sucursalei Mehedinţi a SC Energoconstrucţia SA Bucureşti este cercetat pentru trafic de influenţă de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ Mehedinţi
IPJ Mehedinţi

Directorul Sucursalei Mehedinţi a SC Energoconstrucţia SA Bucureşti, Constantin Dragotoniu, este cercetat de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova pentru trafic de influenţă.

Dragotoniu este un apropiat al şefului PSD Mehedinţi, Adrian Duicu şi acţionar împreună cu acesta la firma care patronează postul de televiziune TELE 2 din Drobeta Turnu Severin. Afaceristul a devenit cunoscut datorită contractelor cu RAAN şi Primăria Severin, dar şi pentru că a finanţat în mod repetat campaniile electorale ale lui Duicu.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii august 2012, Dragotoniu Constantin, în calitate de director la S.C. Energoconstrucţia, a pretins de la un denunţător suma de 60.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea S.C. Energoconstrucţia S.A. şi pentru a o determina să retragă o acţiune judecătorească aflată pe rolul instanţelor civile prin care S.C. Energoconstrucţia S.A. solicita anularea licitaţiei adjudecate de firma denunţătorului. Inculpatul i-a comunicat denunţătorului că, în cazul în care nu va remite suma de bani solicitată, S.C. Energoconstrucţia S.A. va promova în instanţă toate acţiunile necesare pentru ca firma denunţătorului să nu câştige procesul şi să piardă bunurile mobile şi imobile aparţinând S.C. Energoconstrucţia S.A. - Sucursala Timişoara pe care le câştigase prin licitaţie publică.

La data de 4 septembrie 2012, inculpatul Dragotoniu Constantin a primit de la denunţător sumele de 11.000 euro şi 45.000 lei, reprezentând o primă din tranşă din banii solicitaţi iar procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La data de 4 septembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dragotoniu Constantin pe un termen de 29 de zile.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite