Primarii USL din Mehedinţi nu crâcnesc la apelul lui Ponta când vine vorba de actualizarea listelor electorale permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
şedinţa primariilor de la Prefectura Mehedinţi
şedinţa primariilor de la Prefectura Mehedinţi

Primarii din judeţul Mehedinţi au fost convocaţi astăzi la Prefectura Mehedinţi pentru  a primi instrucţiuni despre cum să actualizeze listele electorale permanente așa cum ar fi trebuit să fie în ziua referendumului. Nouă categorii de români ar trebui verificate și la nevoie excluse, potrivit memorandumului trimis în teritoriu. Printre alţii, cei care s-au căsătorit ori au divorţat sau cei cu vize de flotant.

Datele solicitate de Prefectură sunt atât de multe, că o parte din primari aproape că nu mai înţelegeau nimic. Noroc că veniseră la şedinţă însoţiţi de secretarii primăriilor, care le şopteau la ureche despre ce este vorba. Oricum au plecat de la şedinţă complet buimăciţi şi iritaţi de noile sarcini trasate de prefect. Unii aveau totuşi puterea să zâmbească gândind probabil că îşi vor pune la treabă subalternii din primărie.

Dacă primarii USL din judeţ, exact ca nişte soldaţi supuşi au primit instrucţiunile prefectului fără să crâcnească ceva, cei de la PDL au declarat că timpul este foarte scurt pentru a centraliza toate datele solicitate.

„Eu am impresia că toate instituţiile astea descentralizate de la guvern în jos au lăsat pe seama primarilor toată această responsabilitate. Sunt vreo 7 sau 8 anexe pe care noi trebuie să le completăm, bineînţeles că o parte din ele nu depinde de noi. Ce m-a iritat pe mine şi m-a făcut să ies din carapacea mea perioada scurtă în care trebuie să adunăm toate aceste date şi în plus sunt nişte date pe care le comunic şi penru care trebuie să îmi asum responsabilitatea. Trebuie să stai în stand-by şi blocat la mantinelă. Voi apela la toţi salariaţii din Primărie, care pe lângă sarcinile de zi cu zi trebuie să facă şi această acţiune. Dar, în primul rând suntem condiţionaţi: în fiecare zi până la ora 14,00 trebuie să raportăm ceea ce am făcut azi. Cred că ajung până la ora 13,45 la primărie ca să comunic că am ajuns", ne-a declarat primarul comunei Tâmna, Ion Cioară (PDL).

De altfel, la sfârşitul şedinţei, Ion Cioară şi o parte din primarii uselişti au avut un schimb de replici, primarul din Tâmna invitându-i pe aceştia să vină să organizeze toată această acţiune „dacă tot vă pricepeţi voi atât de bine".

Şi pentru primarul de la Salcia, Gelu Pantelimon (UNPR), noile directive sunt o corvoadă, gospodarul şef spunând că în această perioadă este foarte ocupat cu completarea documentaţiei la un proiect de alimentare cu apă.

„Se vor ocupa primarul şi secretarul, responsabilitatea este a lor, personalul din primărie, dar timpul este relativ scurt. Eu aveam şi alte treburi, lucram la documentaţia pentru lucrarea de alimentare cu apă. Dar trebuie să duc la îndeplinire sarcina trasată de Guvern, o sarcină care cade ca un plumb la stomac", ne-a declarat primarul comunei Salcia.

De cealaltă parte, prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Drăghiea, spune că primarii au suficient timp să facă verificările solicitate de Guvern.

„Trebuie să le completeze dacă este cazul şi să le transmită către centralizare Prefecturii. Nu se umblă pe listele electorale permanente, sunt lângă aceste tabele, nu se umblă, ca să diminueze  primarii sau noi la nivelul judeţului. Datele se centralizează şi probabil lângă listele electorale permanente existente la 29 iulie se adaugă şi aceste puncte de vedere", a declarat prefectul de Mehedinţi.

Potrivit memorandumului transmis de premierul Victor Ponta, prefecții și primarii, prin intermediul instituțiilor din subordine, ar trebui să verifice dacă persoanele din listele electorale permanente folosite în 29 iulie aveau sau nu dreptul să fie acolo.

Conform documentului, vor fi întocmite tabele cu noua situație la nivelul fiecărei localități, iar listele vor purta semnătura primarului și a șefului serviciului local de evidență a populației.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite