SCANDAL cu răngi, pistoale, săbii la marginea municipiului Drobeta Turnu Severin. Victimele cer protecţia poliţiei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal la marginea municipiului Drobeta Turnu Severin. Peste 30 de familii de romi susţin că sunt terorizate de câţiva bărbaţi din localitatea învecinată, Brezniţa de Ocol.

Costel Barbu, preşedintele romilor din Mehedinţi - organizaţia de Tineret , este unul din cei terorizaţi de indivizii din Brezniţa de Ocol. A  fost tăiat joi pe tot corpul cu sabia şi lovit în cap cu ranga de către unul din agresori, iar vineri a trebuit să facă faţă unui val de atacuri din partea acestora.

Omul spune că cearta dintre ei a pornit de la alegerile locale, când ar fi încercat să le atragă atenţia că nu procedează corect în secţia de votare din Brezniţa. Pentru gestul său a fost la un pas de a fi linşat.

„Eu sunt preşedintele romilor pe judeţul Mehedinţi la tineret. Au făcut ce-au vrut cu alegerile. Au vrut să mă omoare, când m-am dus la Magheru, le arătau la ţigani cum să voteze, că dacă îi ameninţa că le dă foc la casă. Ca să le iese primarul lor care a fost şi care este, ca să iese conducerea lor. Unde s-a mai pomenit ca să deschizi buletinul şi să votezi direct în faţa comisiei. Când m-am dus acolo, dacă nu porneam maşina mă omorau, erau peste 100 de persoane. Nu au pus pe liste niciun ţigan deşi comunitatea de ţigari la Magheru este foarte mare. <<Bă nu vă puneţi niciunul că vă omorâm, vă dăm foc la casă>>, aşa le spunea oamenilor. Acum, nu mai iasă ţiganii de frică din casă de la Magheru", a spus Costel Barbu.

Vineri seară, la casa lui Costel Barbu se adunaseră o mulţime de persoane, rude cu acesta de frică că agrsesorii se întorc să atace din nou. Oamenii susţin că nu au găsit sprijin la poliţie şi că, dimpotrivă, li s-a vorbit urât.

„Poliţia nu ia nicio iniţiativă. Ei au bani, sunt drogaţi,  au pistole, spun că ne omoară. <<Vă plătim bă, vă omorâm>>, strigă la noi din poartă în poartă. Luară strada de la cap la cap. Ne-au spus să le dăm 100.000 de euro dacă vrem să ne lase în pace, drept de şmecheri. În oraş la fel, au intrat cu cagule l-au omorât pe un om cu cagule pe faţă şi n-a făcut nimic poliţia. A stat omul în spital trei săptămâni", a spus una din persoanele agresate.

loviturile de pe spatele lui Costel Barbu

„Le-am povestit la poliţişti ce s-a întâmplat şi ne-au spus <<da ce, bă, vă omorâră?>>? Făcurăm reclamaţie şi intrară de zece ori peste noi în casă. M-am dus la poliţie şi pe cuvântul meu dacă nu m-au luat la mişto. <<Hai bă ţigane ieşi afară de aici. Hai pune o plângere aici>>. Ofiţerii de serviciu să te dea afară ...", a mai spus Costel Barbu.

„Cu copilaşul nu mai am curaj să dorm în casă. Sunt în stare să intre peste noi în casă şi să ne omoare. Au pus un câine Pittbul pe mine să mă omoare", a spus o femeie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Lavinia Pescaru, spune că în acest caz se fac cercetări sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

„În data de 10 august, 2012, în jurul orei 19,00, B. Costel, de 40 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 un conflict cu persoane din comuna Brezniţa de Ocol. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin, iar B. Costel a depus plângere penală pentru ameninare şi lovire împotriva a două persoane din Brezniţa de Ocol. Ulterior, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin împreună cu o grupare de la serviciul de intervenţie rapidă pentru monitorizarea şi aplanarea stării conflictuale. În prezent poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea stării de fapt , iar la definitivarea cercetărilor se va propune soluţia corespunzătoare", a declarat Lavinia Pescaru.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite