Două autoturisme semnalate ca fiind furate din Italia şi Spania au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul Ford furat din Italia
Autoturismul Ford furat din Italia

Două autoturisme furate din Italia şi Spania au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I în cadrul unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate.

Autoturismele, mărcile Ford Focus şi Audi au o valoare totală de 40000 de lei.

„La sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat cu ocazia efectuării formalităţilor de control la frontieră  un autoturism Ford Focus despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat din Italia. Având suspiciuni cu privire la modul legal  de deţinere al autovehiculului de către conducătorul acestuia, G. Adrian în vârstă de 25 de ani, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au efectuat un control al documentelor autoturismului şi al stării fizice a acestuia", a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Verificările suplimentare efectuate de  poliţiştii de frontieră au stabilit că  autoturismul figurează în bazele de date naţionale ca fiind furat din Italia din data de 02.12.2006 de la sediul unui dealer auto şi aparţine unui cetăţean italian.

Autovehiculul a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului  italian.

Conducătorului autoturismului, G. Adrian, i s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

Câteva ore mai târziu,  oamenii legii  au oprit la controlul de frontieră în Punctul de Trecere al Frontierei Porţile de Fier I, pe sensul de ieşire din România pe conducătorul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul documentelor autoturismului, condus de către  I.  Marinel, în vârstă 30 de ani, din municipiul Turnu Severin, existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autovehiculului de către acesta, poliţiştii de frontieră  au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către severinean. 

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Spania din data de 25.08.2000.

Autoturismul  în valoare de 15500 lei a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi până la definitivarea cercetărilor. Faţă de  I. Marinel se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire  la furt.

             

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite