Averile şefilor poliţiei şi pompierilor din Mehedinţi nu sunt publicate pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comisarul şef Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi
comisarul şef Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi

Declaraţiile de avere şi de interese ale şefilor structurilor MAI din judeţul Mehedinţi întârzie să apară pe site-urile instituţiilor. Deşi data limită a fost 15 iunie a.c. până când aveau obligaţia să-şi facă publice averile, şefii şi adjuncţii de la poliţie şi pompieri nu s-au obosit până acum să-şi posteze declaraţiile.

15 iunie era termenul limită până la care demnitarii, funcţionarii publici, consilierii judeţeni, personalul contractual cu funcţii de conducere erau obligaţi, conform legii, să-şi depună declaraţiile de avere.

 Şefii structurilor de pompieri şi poliţie din judeţul Mehedinţi nu au catadicsit însă să-şi posteze pe site-urile instituţiilor pe care le reprezintă declaraţiile de avere. Nici şeful ISU „Drobeta", col. Decebal-Radu Chifulescu, şi nici adjuncţii acestuia, lt.col. Florentin Dragomir şi lt. col. Ion Vintilă, nu şi-au postat pe site declaraţiile de avere. Ultimele declaraţii depuse sunt cele de anul trecut.

 Situaţia este aceeaşi şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi. Şeful poliţiei, comisarul şef Ştefan Ponea, dar şi adjuncţii acestuia acestuia, comisarul şef Romulus Opriţa şi comisarul şef Alexandru Stoica, nu s-au grăbit să-şi actualizeze declaraţiile de avere şi de interes.

 Pe site sunt postate doar declaraţiile de avere ale acestora depuse în anul 2011, dar şi acest documente nu sunt nici măcar semnat.

 Dacă în privinţa declaraţiei de avere, şeful poliţiştilor din Mehedinţi, Ştefan Ponea, nu s-a sinchisit să o facă publică, nu la fel s-a întâmplat la începutul lunii mai a.c., când imediat cum titlul său de doctor în management a fost publicat în Monitorul Oficial, a dat ordin subalternilor săi să modifice toate documentele şi adresele cu noua sa titulatură, „comisar şef de poliţie dr. Ştefan Ponea". Inclusiv, în CV-ul postat pe site, Ştefan Ponea a avut grijă să menţioneze „doctor în MANAGEMENT".

 Singurii care s-au conformat legii sunt jandarmii din Mehedinţi. Atât inspectorul şef, col. Vasile Erceanu, cât şi cei doi adjuncţi, col. Crinel Zaharescu şi lt. col. Daniel Manolea, şi-au postat declaraţiile pe site. În ceea ce priveşte Poliţia de Frontieră, după ultima organizare transformându-se în serviciu teritorial, obligativitatea depunerii acestor documente revine şefilor de inspectorate, în speţă Inspectoratului de la Timiş. 

 Data de 15 iunie 2012, era ultima zi în care se puteau depune declaraţiile de avere şi de interese, conform Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite