Este ziua Poliţiei de Frontieră. Un ofiţer şi patru agenţi au fost avansaţi în grad pentru merite excepţionale în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poliţiştii de frontieră sărbătoresc astăzi ziua
poliţiştii de frontieră sărbătoresc astăzi ziua

Astăzi, poliţiştii de frontieră sărbătoresc 148 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unificat  prin Decretul nr. 893 din 24 iulie 1864  instituţiile grănicereşti din Moldova şi  Ţara Românească punând bazele unui sistem unitar modern de pază a hotarelor  ţării.

Cu această ocazie la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au avut loc o serie de manifestări menite să marcheze acest eveniment. Ca invitaţi au participat şefii unităţilor subordonate MAI din judeţ, şeful Centrului Militar Judeţean Mehedinţi, reprezentanţii administraţiei publice locale.

 "Am premiat cei mai buni sportivi, cei mai buni trăgători la concursurile de tir. Nu în ultimul rând, pentru munca depusă, 117 agenţi de poliţie de frontieră şi 4 ofiţeri au fost avansaţi la gradul următor la termen, iar pentru merite excepţionale un ofiţer a fost avansat în gradul următor şi un număr de patru agenţi", a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

 Loredana Ogăşanu lucrează de şase ani în Poliţia de Frontieră şi astăzi a fost avansată în gradul următor. Poliţista spune că este un moment emoţionant din cariera sa: "Am fost avansată de la gradul de agent de poliţie la gradul de agent principal de poliţie. Acest lucru însemnând în primul rând o recompensă morală pentru activitatea desfîşurată, dar în acelaşi timp şi un angajament de a încerca să ne facem datoria cel uţin la fel de bine ca până acum". Din păcate, ploaia a stricat planurile organizatorilor, iar exerciţiile demonstrative ale detaşamentului de intervenţie, precum şi cele ale câinilor de serviciu nu au mai putut avea loc, aşa cum se obişnuieşte în fiecare an.

 În judeţul Mehedinţi, Poliţia de Frontieră supraveghează 165 de kilometri de frontieră externă a Uniunii Europene la graniţa cu Serbia şi 28,8 de kilometri de frontieră internă la graniţa cu Bulgaria. În ultimii ani, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au fost dotaţi  cu tehnică performantă, cu nave şi ambarcaţii de ultimă generaţie, cu aparatură criminalistică şi tehnică de intervenţie, fapt ce a condus la  eficientizarea muncii acestora,  faptele infracţionale şi  contravenţionale fiind  mai  uşor de documentat.

 „Misiunile Poliţiei de Frontieră Mehediţene dobândesc o importanţă tot mai accentuată, determinată nu numai de faptul că îşi desfăşoară activitatea la  frontiera externă, ci şi de proliferarea unor fenomene sociale negative ca migraţia ilegală, contrabanda, traficul ilicit de armament, de substanţe periculoase şi alte manifestări ale crimei organizate transfrontaliere care afecteză grav siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică, atât din ţara noastră, cât şi din celelalte state ale Uniunii Europene. Lipsa unor evenimente majore  la frontiera externă, s-a datorat  şi colaborării eficiente cu Poliţia de Frontieră  aparţinând Sectorului 4 Kladovo din Republica Serbia", a spus comisarul şef Ion Mirescu, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite