Aproape 700.000 de persoane au tranzitat cele patru puncte de trecere a frontierei din judeţul Mehedinţi în primele şase luni ale anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama de la Porţile de Fier I, cel mai tranzitat punct de frontieră terestru din Mehedinţi
Vama de la Porţile de Fier I, cel mai tranzitat punct de frontieră terestru din Mehedinţi

Punctele de trecere a frontierei din judeţul Mehedinţi au fost tranzitate de 687.701 persoane, fiind verificate totodată peste 208.823 mijloace de transport, în primul semestru al anului.

Se constată o creştere cu 16 la sută a numărului de persoane şi 5 la sută a numărului de mijloace de transport comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În cele patru puncte de trecere a frontierei din judeţul Mehedinţi, Porţile de Fier I, Porţile de Fier II, Port Drobeta Turnu Severin şi Port Orşova au fost decoperite 53 de infracţiuni, comise de 50 de persoane. De asemenea, au  fost descoperite 3829 de persoane date în consemn toţi fiind cetăţeni români, care au fost predaţi beneficiarilor de consemn pentru luarea măsurilor legale.

Membrii echipelor comune, poliţist de frontieră - vameş, au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 197.945 lei. Nu s-a permis ieşirea din ţară a unui număr de 102 persoane - cetăţeni români care nu au îndeplinit condiţiile de ieşire legală din ţară având  nereguli în documentele de călătorie.

 Nu s-a permis intrarea în ţară a unui număr de 22 de persoane şi ieşirea unui număr de 2 persoane - cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Nu s-a permis ieşirea din ţară a unui număr de 76 de minori care nu îndeplineau condiţiile legale de ieşire din ţară.

Porturile Drobeta Turnu Severin şi Orsova au fost tranzitate de un număr de 2541 nave comerciale şi de pasageri cu 10.331 de persoane.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite